Zuid Amerika
 

Tips over vakantieplaatsen in Zuid Amerika. De beste tips over vakantie plaatsen en bezienswaardigheden.

Home >> Zuid - Amerika

Zuid Amerika kent een grote diversiteit op het gebied van soorten vakanties. Je kunt een vakantie boeken in een all inclusief resort waarbij alles voor je geregeld wordt, maar je kunt ook met je rugzak door enkele landen van dit continent trekken waarbij je alles zelf moet regelen. Op deze pagina vind je artikelen over vele aantrekkelijke bestemmingen in Zuid Amerika, waarin je handige tips vindt over wat een bepaalde bestemming te bieden heeft.

Brazilië Manaus tips
Fortaleza
Maceió Braziliè
Ilha Grande
Sao Paulo
Brazilie Belem
Vakantie naar Bogota
Vakantie Angel Falls
Caracas
Isla Margarita
Kingston Town
Vakantie Bolivia
Vakantie tips over Cartagena
Costa Rica
Vakantie Lima
Machu Picchu

Bonaire
Vakantiehuis huren in Brazilie
Vakantie naar Barranquilla
Santiago
Havana
De Dominicaanse Republiek
Op rondreis in Colombia
Vakantie in Peru
Medellin
La Paz
Argentinie
Vakantie naar Buenos Aires
 


Tips over het klimaat in Zuid Amerika
Zuid Amerika is een groot continent met vele klimaatzones, waardoor alle soorten klimaten wel ergens voorkomen. Let op de volgende aandachtspunten betreffende het klimaat bij het plannen van je reis:
• Het grootste deel van Zuid Amerika is gelegen ten zuiden van de evenaar. Dit houdt in dat het daar winter is wanneer het bij ons zomer is en andersom.
• Een redelijk groot deel van Zuid Amerika is gelegen rondom de evenaar, waardoor de temperaturen er vrijwel altijd hoog zijn en waardoor men er ook weinig temperatuurverschillen tussen zomer en winter kent.
• In het zuidelijke deel van Zuid Amerika is er echt verschil tussen winter en zomer qua temperatuur en hier kunnen de winters dan ook echt koud zijn, vooral in de bergachtige gebieden.
• In vooral de tropische en subtropische gebieden kent men grote verschillen betreffende het droge seizoen en het regenseizoen, hetgeen van grote invloed kan zijn op je vakantie.

In welk seizoen kun je het beste op vakantie gaan in Zuid Amerika
Het droge seizoen is voor de meeste soorten vakanties de aantrekkelijkste periode om te reizen. Wanneer je een zonvakantie boekt is overmatige regen niet welkom, maar wanneer je met een rugzak een rondreis maakt, is regen ook een onwelkome gast. Enkele tips over in welke periode je je vakantie het beste kunt plannen zijn:
• Door het grote aantal klimaatzones moet je per regio bekijken in welke periode normaliter het regenseizoen of droog seizoen valt.
• Wanneer je een rondreis maakt, dan zul je vaak door meerdere klimaatzones reizen. Omdat er vaak wel een bepaalde lijn in de droge en regenseizoenen valt te ontdekken voor wat betreft geografisch op elkaar aansluitende klimaatzones, kun je met enig gepuzzel je vakantie wel met zo weinig mogelijk regen plannen. Het reizen over wegen die door regen in modderige paadjes veranderd zijn valt namelijk tegen!

Tips over inentingen voor een vakantie in Zuid Amerika
Het advies inzake bepaalde inentingen varieert per land en zelfs per gebied binnen een bepaald land. Vrijwel iedereen is wel bekend met het feit dat je je voor een vakantie in de Amazone zult moeten laten inenten tegen bepaalde ziektes. Dat echter voor een vakantie op Isla Margarita of aan de kust van Brazilië misschien ook inentingen nodig of vereist zijn, is niet bij iedereen bekend.

Neem de volgende tips ter harte voor een gezonde reis:
• Informeer je bij het plannen van je vakantie al over de nodige inentingen voor je vakantiebestemming. Dit is van belang omdat sommige vaccinaties al geruime tijd voor je vakantie plaats moeten vinden om effectief te zijn. Informatie hierover kun je bijvoorbeeld vinden op GGDreizen en Travelclinic.com
• Wanneer je een last minute vakantie boekt, informeer dan ook naar de mogelijkheden op het gebied van inentingen of voorzorgsmaatregelen betreffende ziektes.
• Laat je inentingen registreren in het zogeheten gele boekje, dit is een vaccinatieboekje dat je in sommige landen zelfs moet kunnen tonen om te laten zien dat je bepaalde vaccinaties hebt gehad.
• Denk naast inentingen ook aan bescherming tegen malaria, een ziekte waar jaarlijks wereldwijd nog vele mensen aan overlijden of erg ziek door worden. De gebieden waar je je tegen malaria moet beschermen, door bijvoorbeeld preventieve medicatie en/of anti muggenlotions en crèmes en/of beschermende kleding, kun je ook vinden op de websites die informatie over inentingen verstrekken.
• Om de ziekten waartegen je kunt worden gevaccineerd zoveel mogelijk te voorkomen, is overigens ook een goede hygiëne van groot belang.
 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: