Wintersport
 

De allerleukste wintersportplaatsen. Lees hier al onze uitgebreide tips over het boeken van een wintersport vakantie.

Home >> Wintersport

Hier vind je handige informatie en leuke tips over een aantal wintersportplaatsen, zodat je door het lezen van een artikel een goede indruk krijgt van wat je kunt verwachten in bijvoorbeeld Zermatt of Winterberg.
Tips advies en bezienswaardigheden voor de leukste wintersportvakanties

Wintersportplaatsen in Canada
Banff

Bulgarije
Bansko

Italie
Cortina
Livigno
Sestriere

Zwitserland
Grindelwald
Klosters
Zermatt
Verbier

Kleding
Tips voor de juiste wintersportkleding
 

Oostenrijk
Kirchberg
Innsbruck
Soll
St Anton
Seefeld
Mayrhofen
Wintersport Garmisch Partenkirchen

Duitsland
Wintersport Winterberg

Frankrijk
Morzine
Tignes
Les Arcs
La Clusaz

Tips over de keuze voor een bepaalde wintersportplaats
Wanneer je op wintersport gaat, dan zijn er in en buiten Europa vele plaatsen en gebieden die zich uitermate goed lenen voor een wintersportvakantie. Bij het maken van een keuze voor een bepaalde plaats, is het handig de volgende factoren mee te nemen:
Je budget is van belang, want er kunnen redelijk grote verschillen zijn in de kosten van een wintersportvakantie. Het prijsniveau in Oostenrijkse en Tsjechische wintersportgebieden is over het algemeen lager dan in Zwitserland of Frankrijk.
Nagenoeg overal zijn er pistes voor alle niveaus te vinden, maar bepaalde gebieden kennen bijvoorbeeld wat meer mogelijkheden voor beginnende wintersporters en andere gebieden zijn weer meer gericht op de ervaren snowboarder of skir. Zwitserland kent vooral relatief veel zwarte pistes voor de ervaren skir, terwijl Tsjechi ook heel geschikt is voor families en beginnende skirs.
De grootte van een bepaald skigebied kan ook van belang zijn. Let er dus ook op hoeveel kilometer piste je vanaf een bepaalde plaats gemakkelijk kunt bereiken. Zeker als je al wat meer ervaren bent, is het prettig wanneer je tijdens een weekje skin iedere dag andere afdalingen kunt maken. Vooral in Oostenrijk en Frankrijk zijn grote aaneengesloten skigebieden te vinden.
Wat verwacht je nog meer van je wintersportvakantie buiten het met je skies of snowboard afsuizen van hellingen? Houd je van een uitgebreide apres ski, dan kun je bijvoorbeeld in Oostenrijk en Frankrijk heel goed aan je trekken komen.

Tips over wintersport en veiligheid
Een wintersportvakantie kan helaas ook eindigen met een gipsvlucht, maar door rekening te houden met de volgende punten kun je het risico op letsel beperken:
Bereid je lichamelijk goed voor op de wintersport. Beoefen je verder geen sporten, doe dan vanaf minimaal een maand voor je wintersportvakantie regelmatig voor het skin geschikte lichamelijke oefeningen, waardoor je de kans op letsel beperkt.
Ook op pistes gelden verkeersregels, dus houd je hier aan! Niet iedereen houdt zich aan de regels, dus ben mede daarom ook alert op het gedrag van anderen en anticipeer hierop. Voor algemene regels kun je de verkeersregels zoals die door de FIS, de Internationale Ski Federatie, zijn vastgesteld opvolgen. Deze kun je onder andere vinden op www.wintersport.nl .
Om bij een val hoofdletsel te voorkomen kun je een speciale valhelm dragen.

Tips over een reisverzekering bij wintersportvakanties
Meer dan bij welke andere vakantie dan ook is het bij een wintersportvakantie van belang om een reisverzekering af te sluiten.

Enkele aandachtspunten:
Skin en snowboarden vallen vaak onder risicovolle of avontuurlijke sporten; dit kan overigens ook voor langlaufen gelden.
In veel doorlopende reisverzekeringen is wintersport wel standaard opgenomen, maar in kortlopende reisverzekeringen vaak niet. Controleer dit en sluit altijd een verzekering met voldoende dekking af.
Betreffende de dekking van de reisverzekering moet je ook kijken naar zaken als het meeverzekerd zijn van skimaterialen, de kosten van een eventueel noodzakelijke reddingsoperatie en repatriring naar Nederland.
Wanneer je skiet in niet voor skin geprepareerde pistes of buiten de pistes, zullen vele verzekeraars daaruit voortvloeiende kosten door ongevallen en dergelijke niet vergoeden.
 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: