winterberg-tips

Home >> Wintersport

Tips over wintersport in Winterberg in Duitsland

Bent u van plan om op skivakantie te gaan naar Winterberg in Duitsland leest u dan eerst de volgende tips over een skivakantie in Winterberg in Duitsland

1.Algemeen nuttige informatie over Winterberg

Winterberg ligt in het Duitse Sauerland en staat bekend als een uitstekende bestemming voor een wintersportvakantie of een kort weekend skiŽn. Het dorp ligt op 680 meter hoogte en is gebouwd tegen bosrijke hellingen. Het centrum van het dorp is rustig te noemen, het is dan ook deels autovrij. Ondanks het feit dat Winterberg voor een skigebied relatief laag is gelegen, is het gebied toch vrij sneeuwzeker. Dit komt onder andere door de ondergrond van kort gemaaid gras. Hierdoor is er maar 15 centimeter sneeuw nodig om goed te kunnen skiŽn. Mede door de inzet van sneeuwkanonnen kun je zoín 100 dagen per jaar skiŽn in Winterberg, waarvan 60 tot 70 op natuursneeuw. Het hoogste punt ligt op 840 meter.

2.Skipassen

Indien je een skipas voor enkel het gebied van Winterberg aanschaft, dan betaal je volgens een wat ander systeem dan de ďnormale ď skipassen. Je kunt in Winterberg passen kopen voor dagdelen of met een tegoed aan punten. Zo betaal je voor een skipas met 50 punten € 13.-. Je betaalt dan per keer dat je met de lift gaat (liften zijn 2 tot 7 punten). Voor een hele dag betaal je in Winterberg ongeveer € 22.-. Wil je voor het gebied Sauerland een skipas aanschaffen (90 pisten) dan betaal je voor 6 dagen € 80.-. Alle skipassen zijn alleen overdag geldig. Indien je wilt genieten van de mogelijkheid om ís avonds op de verlichte piste te skiŽn, dan betaal je per keer € 15.- voor de gehele avond. Ook hier kun je per deel van de avond betalen.

3.AprŤs-ski

Ook in verband met de afstand is Winterberg vooral voor Nederlandse toeristen een populaire bestemming voor een weekendje weg. De aprŤs-ski mogelijkheden in Winterberg zijn goed te noemen. Er zijn een aantal bars en discotheken maar verwacht geen Oostenrijkse taferelen, zo groot is Winterberg nou ook weer niet. Maar voor een gezellig weekend weg zeer aan te raden.

4.Pistes

Winterberg telt 15 kilometer aan pisten. 7 hiervan zijn blauwe pisten met een grote oefenweide voor beginners. De meer gevorderde skiŽr of snowboarder kan hier ook redelijk goed terecht. Echt uitdagend zal het voor de fanaat echter niet worden. Voor langlaufers is er 4 kilometer beschikbaar en kan een mooie route worden gevolgd. Naast het skiŽn kun je in Winterberg ook andere actieve dingen ondernemen zoals rodelen. Tevens beschikt Winterberg over een Olympische bobsleebaan en over een skispringschans.

5.Pension/Chalet/Hotel/Vakantiehuis in Winterberg

Winterberg kent meer dan voldoende accommodaties in de vorm van hotels, pensions of privťkamers. Veel bekende touroperators bieden een aantrekkelijke prijs voor een weekend weg in Winterberg. De prijs is dan vaak inclusief skipas en accommodatie en eventueel vervoer. Zoek op internet de juiste accommodatie die het beste bij jouw wensen past. In ieder geval biedt Winterberg een goed verblijf voor een gezellige wintersport.

6.Goedkope wintersport in Duitsland

Wie op zoek is naar een goedkope wintersport in Winterberg in Duitsland doet er goed aan op zoek te gaan naar de aanbiedingen. Elk seizoen zijn er tal van aanbiedingen op wintersport gebied. Ook voor Winterberg in Duitsland is er met creatief zoeken een hoop te vinden en moet het mogelijk zijn relatief goedkoop naar Winterberg in Duitsland te gaan. Doorzoek de wintersport brochures en bekijk online de laatste wintersport aanbiedingen. 

Hopelijk hebben bovenstaande tips over wintersport in Winterberg je geholpen bij de voorbereiding van je bezoek aan dit mooie wintersportgebied.


 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: