verbier-tips

Home >> Wintersport

Tips over wintersport in Verbier in Zwitserland

Bent u van plan om op skivakantie te gaan naar Verbier in Zwitserland leest u dan eerst de volgende tips over een skivakantie in Verbier in Zwitserland

1.Algemeen nuttige informatie over Verbier

Bij het vallen van de eerste sneeuw verschijnt de glimlach op het gezicht van de liefhebber van een prachtige wintersport. Verbier is namelijk de toegangspoort van het uitgestrekte skigebied Les 4 Vallées. Verbier ligt op een hoogte van 1500 meter. Het hoogste punt is de gletsjer op 3300 meter, van waaruit het uitzicht werkelijk waar ongeëvenaard is over alle belangrijke toppen van de bekende Alpen. De uitstraling van het oude dorp Verbier is prachtig. Je vindt hier authentieke chalets en een mooie kapel uit de 17e eeuw. Wat verder opvalt, is dat het dorp in perfecte harmonie ontstaat met de natuurlijke omgeving. Het centrum van het dorp is echter levendig met talloze winkels, hotels en restaurants. De plaatselijke taal is Frans, maar met Duits en Engels kun je je prima redden.

2.Skipassen

Er bestaat een skipas voor alleen het skigebied van Verbier (106 kilometer). Maar voor het extra geld is het zonde om niet te kiezen voor het gebied Les 4 Vallées. Dit gebied heeft zoveel moois te bieden buiten de 410 kilometer pisten dat het zonde is om hier niet te gaan skiën. Een skipas voor de duur van 6 dagen kost een volwassene ongeveer € 204.-.

3.Après-ski in Verbier

Het is niet moeilijk zoeken naar een goede après-ski in Verbier. Wat wel lastig kan zijn, is wáár je nou voor moet kiezen want de verscheidenheid van restaurants, cafés en bars is zeer groot. Voor de fanatieke liefhebber van de après-ski is er de mogelijkheid om tot diep in de nacht te feesten. Voor de wat rustigere wintersporter zijn er restaurantjes met een ongekende wintersportsfeer. De talloze terrasjes aan de bergen zijn een must om te bezoeken.

4.Pisten

Verbier behoort dus tot het grote skigebied Les 4 Vallées. Dit gebied omvat maar liefst 410 kilometer aan pisten en is geschikt voor zowel beginnende skiërs als de vergevorderde skiër op zoek naar wat meer uitdaging en spanning. Maar ook voor de liefhebber van andere vormen van skisporten. Snowboarders komen tot hun recht op de steile hellingen en langlaufers kunnen dagen lang genieten van prachtig geprepareerde loipen. Naast het skiën kan de wintersporter ook genieten van onder andere 2 sleebanen van elk 10 kilometer of geprepareerde wandelroutes die je tot aan de zonovergoten terrasjes op hoogte zullen brengen.

5.Slapen

In Verbier zul je niet veel moeite hebben met het vinden van een geschikte accommodatie. Maar liefst 1000 chalets en appartementen zijn er te huur voor de wintersporter met een groot of een kleiner budget. Zoekt u voor uw verblijf een hotel? Ook daarin biedt Verbier diverse mogelijkheden. Zo zijn er 20 gezinsvestigingen waar de gastvrijheid voorop staat, is er 1 vijfsterrenhotel, 5 viersterrenhotels en zijn er ook nog eens 2 hotels/kastelen die allen zeer geschikt zijn gebleken als een onvergetelijke accommodatie.

6.Betaalbare wintersport

Wie op zoek is naar een goedkope wintersport in Verbier in Zwitserland doet er goed aan op zoek te gaan naar de aanbiedingen. Elk seizoen zijn er tal van aanbiedingen op wintersport gebied. Ook voor Verbier in Zwitserland is er met creatief zoeken een hoop te vinden en moet het mogelijk zijn relatief goedkoop naar Verbier in Zwitserland te gaan. Doorzoek de wintersport brochures en bekijk online de laatste wintersport aanbiedingen. 

Hopelijk hebben bovenstaande tips over wintersport in Verbier je geholpen bij de voorbereiding van je bezoek aan dit mooie wintersportgebied.


 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: