soll-tips

Home >> Wintersport

Tips over wintersport in Soll in Oostenrijk

Bent u van plan om op skivakantie te gaan naar Soll in Oostenrijk leest u dan eerst de volgende tips over een skivakantie in Soll in Oostenrijk

1.Algemeen nuttige informatie over Soll

Tussen het Kaisergebirge en de Hohe Salve ligt het dorpje Soll. Dit dorp is benoemd tot meest voetgangervriendelijke dorp van Oostenrijk. In het midden van het autovrije dorp staan authentieke huizen met prachtige wandschilderingen wat voor een idyllische sfeer zorgt. Niet voor niets heeft Soll al meerdere onderscheidingen mogen ontvangen voor o.a. de verfraaiing van het dorp. Soll ligt in het skigebied Wilder Kaiser Brixental, dat zeer goed bekend staat voor een prachtige actieve wintersportvakantie. Soll ligt op een hoogte van 703 meter. Het dal waar Soll in ligt is zonnig, beschut en sneeuwrijk. Het is een gezellig en vooral kindvriendelijk dorp. Soll ligt op ongeveer 900 kilometer vanaf Utrecht.

2.Skipassen

De prijs van een skipas voor een volwassene kost voor een week ongeveer € 161.50. Dit is dan wel een skipas voor het gehele gebied Wilder Kaiser Brixental, één van de grootste skigebieden van Oostenrijk. In dat licht bezien is de prijs van deze skipas een koopje!

3.Après-ski

Soll is een zeer bruisende wintersportlocatie en daarbij kan een goede après-ski natuurlijk niet ontbreken. Voor een gezellige avond na het skiën zijn er ruim 30 restaurants en ruim 25 bars waar je kunt genieten van een ouderwets gezellige après-ski. In Soll komen veel Engelse toeristen wat de nachten in Soll nogal onrustig kan maken. Indien je zelf ook volop op zoek bent naar een goede après-ski zul je hier weinig last van hebben. Ben je op zoek naar veel rust en niet echt naar de ouderwetse après-ski, dan is Soll wellicht niet de beste plaats voor je wintersportvakantie.

4.Pisten in Soll

Het gebied Wilder Kaiser Brixental behoort tot één van de grootste aaneengesloten skigebieden van Oostenrijk. Vanuit 7 verschillende dorpen, waaronder Soll, kun je met één skipas het gehele gebied verkennen. Vanuit elk dorp kun je met de lift naar het skigebied. Een voordeel is de aanwezigheid van maar liefst 91 liften, lange wachttijden zul je dus niet tegenkomen. Voor de gevorderde skiër is er de uitdagende zwarte afdaling Hohe Salve in Soll. Zeker bij verse sneeuw is dit een must. Voor snowboarders zijn er halfpipes in Hohe Salve en Westendorf. In totaal telt het gebied 232 kilometer aan pisten (88 kilometer blauw, 120 kilometer rood en 22 kilometer zwart).

5.Onderdak

Bijna alle denkbare vormen van accommodatie vind je in Soll. Prima hotels (3 en 4 sterren), gastvrije pensions, mooi ingerichte chalets of ruime appartementen, er is voor elk wat wils tegen een goede prijs/kwaliteit verhouding. Gezien de drukte vooral in het hoogseizoen is het aan te raden vroeg je accommodatie te boeken om teleurstelling te voorkomen. Hoe dan ook, Soll staat garant voor gastvrijheid en een verblijf om nooit te vergeten.

6.Goedkope wintersport

Wie op zoek is naar een goedkope wintersport in Soll in Oostenrijk doet er goed aan op zoek te gaan naar de aanbiedingen. Elk seizoen zijn er tal van aanbiedingen op wintersport gebied. Ook voor Soll in Oostenrijk is er met creatief zoeken een hoop te vinden en moet het mogelijk zijn relatief goedkoop naar Soll in Oostenrijk te gaan. Doorzoek de wintersport brochures en bekijk online de laatste wintersport aanbiedingen. 

Hopelijk hebben bovenstaande tips over wintersport in Soll je geholpen bij de voorbereiding van je bezoek aan dit mooie wintersportgebied.


 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: