tips weekend Texel

Home >> Weekendje weg

Weekend  Texel.

Wil je eens lekker uitwaaien op het Noord-Hollandse waddeneiland Texel, lees dan de volgende tips over een weekend Texel.

1. De natuur.
De natuur op Texel is werkelijk schitterend. Uitgestrekte duinen met langgestrekte stranden met een totale lengte van zo ongeveer 30 kilometer. Ook komen er op Texel heel vel verschillende soorten vogels voor, dit komt door de ligging van het eiland. Het ligt precies in een baan waar veel trekvogels langskomen. Op Texel vind je ook orchideeen die in het wild groeien wat erg zeldzaam is in Nederland. Dit alles maakt een weekend Texel zeer de moeite waard.

2. Het strand.
Zoals gezegd heeft Texel een heel langgestrekt en mooi strand. Er zijn verschillende strandopgangen waar strandpaviljoens gevestigd zijn. Langs het hel Noordzeestrand mag gezwommen worden behalve bij paal 31 t/m 33. In de zomer is op de meeste plaatsen strandbewaking aanwezig. Er zijn ook enkel stukken op het strand waar naaktrecreatie is toegestaan, ook mag je daar naakt in de zee zwemmen. Het is wel verboden om je naakt in de duinen te begeven!

3. Dorpen op Texel.
Een tip over dorpen op Texel. Enkel dorpen op Texel zijn onder andere de Koog, Den Burg en de Cocksdorp. De Cocksdorp ligt in het noorden van het eiland in een aantrekkelijk gebied voor vogels. Hier vind je ook diverse uitgaansgelegenheden en hotels en dergelijke om te overnachten.
In Den Burg vind je onder andere het VVV kantoor en er is elke maandagochtend een gezellige markt..De Koog ligt slecht gescheiden door de duinen aan het strand, ideaal dus voor de strandliefhebbers onder ons.

4. Wat te doen op Texel.
Wat kun je zoal doen als je een weekend Texel gaat beleven? Nou genoeg, je hoeft je zeker niet te vervelen. Bij mooi weer mag een bezoek aan het strand natuurlijk eigenlijk niet ontbreken. Ook een kijkje in het mooie natuur-en duingebied is zeker de moeite waard. Ook is er volop gelegenheid op even lekker een terrasje te pikken en onder het genot van een hapje en een drankje te genieten. Ook zijn er tal van andere bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn.
Tip: kijk op het internet, of informeer bij de VVV wat er zoal te beleven is in het weekend dat je op Texel verblijf Er worden, zeker in de zomer, veel activiteiten georganiseerd.

5. Hoe kom ik op Texel?
Er is een veerdienst Tussen Den Helder en Texel. Elk uur is er een afvaart en in de drukkere periodes worden er extra boten ingezet. Aan boord van deze boten kun je ook diverse drankjes en broodjes enzovoorts krijgen, een ontspannen begin van je weekend Texel. Er is zelfs de mogelijkheid om je eigen auto mee te nemen. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden. Als je je auto niet mee wilt nemen kun je deze gratis parkeren nabij de veerdienst. Tip: kijk op het internet  voor eventuele extra afvaarten en hou vooral in de gaten hoe laat de laatste boot van het eiland terug vaart naar Den Helder.

6. Overnachten.
Texel heeft volop mogelijkheden om te overnachten, van eenvoudige slaapgelegenheden tot luxe hotels, het is maar net waar je voor kiest. Ook is er de mogelijkheid om te kamperen. Kijk voor de mogelijkheden op internet of  check bij de VVV.

Ik hoop dat je wat aan deze tips over een weekend Texel hebt.


 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: