tips over een weekendje Ameland

Home >> Weekendje weg

Tips over weekend Ameland.

Ben je van plan om een weekend op het waddeneiland Ameland door te brengen dan volgen hier enkele tips over een weekend Ameland.

1. De reis naar Ameland.
Om op Ameland te komen moet je met de veerboot van Holwerd de oversteek maken naar Ameland. Duur van deze oversteek is ongeveer 45 minuten. Tevens zijn er in de drukkere periodes extra afvaarten om de vele toeristen over te kunnen brengen. Wil je je auto meenemen dan kan dat maar hier moet je wel voor reserveren en er zijn extra kosten aan verbonden.

2. Het verblijf.
Voor je verblijf tijdens je weekend Ameland kun je kiezen uit verschillende hotels, pensions, kampeergelegenheden en noem maar op. Het is maar net wat je wilt. Als je in een drukke periode gaat doe je er verstandig aan van te voren wel te bespreken, dit om teleurstellingen te voorkomen als alles volgeboekt zit.

3. Wat te doen op Ameland.
Tijdens je weekend Ameland hoef je je zeker niet te vervelen, er is genoeg te doen en te zien voor zowel jong en oud. De natuur van Ameland en natuurlijk de zee en de duinen zijn natuurlijk enorme trekpleisters van het eiland Ameland. Ameland kent vier dorpen, te weten Hollum, Buren, Ballum en Nes. In elk van deze dorpen is voor een ieder zeker wat te beleven. Zo is de vuurtoren van Ameland vlak bij Hollum natuurlijk niet te missen tijdens je weekend Ameland. Met zijn hoogte van 58 meter kun je hem vanaf alle plaatsen op het eiland zo ongeveer zien. Een imposante verschijning dus. Een ander opvallend bouwwerk hier is de Nederlands Hervormde kerk. In het dorpje Nes vind je de gezellige drukte van restaurantjes, winkeltje en terrasjes. Het geeft het dorp een gezellige sfeer.

4. Het strand en de zee van Ameland.
Tijdens je weekend Ameland ontkom je natuurlijk niet aan een bezoek aan het strand en de zee. Ongeacht wat voor weer het is, er is altijd wat te zien. Je vindt op het strand van Ameland vier strandpaviljoens. Bij deze strandpaviljoens kun je veilig zwemmen, er is hier strandbewaking aanwezig. Let echter altijd wel op de kleur vlag die is uitgehangen. Bij een groene vlag is het toegestaan om te zwemmen, de zee is dan opkomend en er is geen gevaarlijke stroming. Is de vlag echter rood dan betekent dit dat er een gevaarlijke stroming is door afgaand water en dan is het te gevaarlijk om te gaan zwemmen.

5. Flora en fauna.
Voor de natuurliefhebbers onder ons is een weekend Ameland natuurlijk helemaal geweldig. Je komt ogen te kort zoveel verschillende planten en bloemen er op het eiland te vinden zijn. Tijdens de vochtige winters groeien er zelf orchideeen in de duinvalleien, net zo mooi als in de winkel alleen in een kleinere uitvoering. Let op het is echter verboden deze te plukken! Aan dieren natuurlijk ook geen gebrek, hazen, reeen, vogels in allerlei soorten en natuurlijk talloze zeedieren en schelpen zijn er te vinden.

Ik hoop dat je na het lezen van deze tips over een weekend Ameland een beetje een idee hebt gekregen over dit werkelijk schitterende waddeneiland en zeker het besluit zult nemen er eens een weekend door te brengen. Je zult er zeker genoeg rust en ruimte vinden om eens even lekker te ontspannen.


 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: