Dagje uit in Volendam

Home >> Uit in Nederland

Tips voor een dagje uit naar Volendam

Volendam, wie heeft er niet van gehoord. Het dorp Volendam staat bij meeste mensen vooral bekend om de klederdracht, paling en natuurlijk de vele artiesten die uit Volendam komen. Om het dagje uit naar Volendam onvergetelijk te maken kunt u het beste eens onderstaande tips doorlezen. Welke plekken moet u beslist bezoeken in Volendam en waar u kunt u zo leuk in klederdracht poseren voor een foto? Het komt allemaal aam bod en het dagje uit naar Volendam zal u nog lang bijblijven.

1. Volendam
Volendam is een toeristisch vissersdorp, gelegen aan het IJsselmeer. Aangezien het dorp inmiddels is uitgegroeid tot een grote toeristische trekpleister zult u hier op elke dag van de week vertier kunnen vinden. Zo zijn de souvenirwinkels gewoon zeven dagen van de week geopend. En op speciale feestdagen zult u nog veel mensen in de typische klederdracht tegenkomen. Een ding weet u zeker als u een dagje naar Volendam gaat, u hoeft zich geen moment te vervelen.

2. Foto in klederdracht
U kent het vast wel de Japanners die zich massaal in Volendamse klederdracht laten hijsen en vervolgens breed lachend op de foto gaan. Misschien vindt u dit wel zo typisch toeristisch dat u dit ook leuk lijkt. Als u toch een dagje in Volendam bent is dit een unieke mogelijkheid om vereeuwigd te worden in de klederdracht. Er zijn diverse mogelijkheden in Volendam dus u loopt vanzelf tegen een winkel aan waar dit aangeboden wordt.

3. Palingrokerij
U kunt natuurlijk niet naar Volendam zijn geweest zonder na afloop te kunnen zeggen dat u een palingrokerij hebt bezocht. Indien u met veel personen naar Volendam gaat is het mogelijk om bij een palingrokerij een rondleiding te laten verzorgen.

4. Met de boot?
Wilt u niet alleen maar rondlopen maar ook een speciaal tintje aan de dag geven? Dan is het misschien leuk om vanuit Volendam met de boot naar Marken te varen. In het hoogseizoen hoeft u de boot in elk geval niet te missen want er vaart in de periode april tot oktober elk half uur een boot vanuit de haven van Volendam.

5. Museumliefhebber?
Indien u de dag naar Volendam een cultureel tintje wenst te geven kunt natuurlijk een bezoek brengen aan het Volendams museum waar u onder andere oude vissersinterieurs, klederdracht en het Sigarenband huisje aantreft.

6. Ander vertier
Er zijn zoveel mogelijkheden dat het onmogelijk is ze allemaal te benoemen. Ik zal nog een aantal tips geven voor uw dagje uit naar Volendam. Zo is er voor kinderplezier een leuk zwembad in Volendam en wist u dat Volendam ook ideaal is om watersport te beoefenen? Hebt u al eens een kaasboerderij of klompenmakerij bezocht? Een boot of fiets huren? Het kan allemaal. Niet te vergeten dat u ook lekker kunt eten in een van de vele restaurants in Volendam.


Genoeg tips om u een leuk dagje uit in Volendam te bezorgen. Vergeet uw goede humeur niet mee te nemen!


 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: