Venetie tips

Home >> ItaliŽ

Tips over Venetie in Italie

Bent u van plan om op vakantie te gaan naar Venetie in Italie, leest u dan eerst de volgende tips over een vakantie in Ventie in Italie

1. Informatie over Venetie
Venetie is een mooie stad die op palen in de zee gebouwd is en bestaat uit 120 eilanden.
De stad staat bekend om de liefde en de romantiek.

2. Uitgaan in Venetie
houd u van gezellige bars met live muziek? Dan is Venetie een perfecte plek voor u!
behalve de gezellige bars en kroegen zijn er ook 2 casino`s waar echte venetiaanse nachtclubs bij zitten. Van juni tot september zijn er ook discotheken geopend, en in de hersft (ongeveer eind oktober) vinden er concerten plaats op Piazza S. Marco.

3. Shoppen
In Venetie kun je heel luxueus shoppen in de duurdere designer winkels, voor die winkels moet u zijn op Piazza S. Marco.
Je hebt er natuurlijk ook betaalbare winkels, daarvoor moet u zijn op het San Marcoplein.
Iedere woesdag- en vrijdagochtend is er een grote markt in Mestre daar vind u supervoordelige kleding,schoenen, souvenirs ,tassen enz. het is daar ongeveer de helft goedkoper als in de stad

4. Bezienswaardigheden
E zijn vele bezienswaardigheden in Venetie, ik heb de belangrijkste even voor je op een rijtje gezet.
SAN MARCOPLEIN:  Palazzo Ducale , San Marco basiliek , klokkentoren ,Piazette , Brug der Zuchten
CANAL GRANDE: Rialtobrug, Rialtomarkt ,Ca`dOro
De Venetiaanse kerken zijn ook zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen: Santa Maria Della Salute, San Zaccaria, San Fransesco Della Vigna , Santa Maria Gloriosa dei Frari, San Pantalan

5. Musea
Je hebt vele musea in Venetie, Palazzo Grassi is daar een van en die vind je langs de canal grande, daar kun je bijv. de moderne kunst bewonderen.
Andere musea zijn: Museo Storico Navale, Peggy Guggenheim museum en Museo Correr.


6. Overige tips
-durf te verdwalen, neem eens een kijkje buiten de grote pleinen en drukke straten, je zult zien dat het daar net zo mooi is als in de drukkere straten alleen heb je dan het gevoel dat je helemaal alleen in Venetie bent. Overal staan wel bordjes aangegeven dus echt verdwalen zul je niet.
-neem goede loopschoenen mee.Venetie is een autovrije stad er mag zelfs niet gefietst worden, dus houd er rekening mee dat u veel zult lopen!
-het beste kun je buiten het zomerseizoen naar Venetie gaan, in de zomerzon gaan de kanalen namelijk behoorlijk stinken!
-let goed op zakkenrollers! Stop kostbare spullen goed weg!

Hopelijk hebben de bovenstaande tips over een vakantie in Venetie in het land Italie u geholpen voor het boeken van een vakantie of reis naar Venetie in Italie 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: