Vendee - diverse vakantie tips

Home >> Frankrijk

Tips over Vendee

Bent u van plan om op vakantie te gaan naar Vendee in Frankrijk, leest u dan eerst de volgende tips over een vakantie in Vendee in Frankrijk.

1. Algemene nuttige informatie over Vendee
Vendee is een prachtige streek in Frankrijk.
Deze streek staat vooral bekend om de prachtige lange, brede zandstranden. En is dan ook de ideale plek voor een strandvakantie. Vendee is echt een toeristische streek, daarom is het er ook altijd druk. Behalve lekker de hele dag aan het strand liggen, kunt u er nog veel meer doen. Er zijn dan ook talloze bezienswaardigheden, en andere activiteiten waardoor u, u prima kunt vermaken.

2. Stranden van Vendee
Vendee staat bekend om de prachtige lange, brede zandstanden. En heeft een kustlijn van maar liefst 300 kilometer lang. De badplaats Les Sables d´Olonne is het populairst onder de strandvakanties. In deze badplaats kunt u behalve lekker aan het strand liggen, ook uitstekend winkelen. Langs de kust van Vendee vindt u o.a. ook talloze restaurants, waterpretparken, kartbanen en een dierentuin. U kunt u daar dus prima vermaken.

3. Bezienswaardigheden
Vendee kent vele bezienswaardigheden. Zo kunt u bijv. in de Loire streek meer als 100 kastelen bezoeken.
Het middeleeuwse pretpark Europe Puy du Fou is ook echt een bezoekje waard!! Ook kunt naar het kasteel van Tiffauges gaan, hier worden 3 uur durende shows gehouden.

4. Winkelen
U kunt uitstekend winkelen in Vendee, vooral langs de kust vindt u veel souvenirwinkeltjes.
Maar als u echt een dagje wilt gaan winkelen kunt u het beste naar Les Sables d´Olonne gaan, hier vindt u talloze winkeltjes waar u van alles kunt kopen. Maar u vindt hier vooral veel kleding boetieks en schoenenwinkels. Nantes, Tours en le Mans zijn ook uitstekende steden voor een dagje te gaan winkelen.

5. Restaurants
In Vendee vindt je veel restaurants en u kunt er dan ook prima uit eten.
Langs de kust vindt u vooral de visrestaurants, maar u kunt daar ook terecht voor andere gerechten. Wilt u een keer een snelle hap gaan eten? Er zijn ook talloze pizzeria´S, eetcafé´s en andere fastfoodrestaurants.

6. Uitgaan in Vendee
In de grotere steden vindt u meestal langs de boulevard genoeg terrassen en cafés waar u zich prima een avondje kunt vermaken.
Wilt u echt een avondje goed gaan stappen, dan kunt u het beste naar Les Sables d´Olonne gaan. Behalve de vele terrassen en cafés die u daar vindt, zijn er ook discotheken en nachtclubs.

Hopelijk hebben de bovenstaande tips over een vakantie in Vendee in het land Frankrijk, u geholpen voor het boeken van een reis of vakantie naar Vendee in Frankrijk.

 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: