vakantie naar Riga

Home >> Vakantietips

Tips over Riga

Bent u van plan om op vakantie te gaan naar Riga in het land Letland, leest u dan eerst de volgende tips over een vakantie naar Riga in het land Letland.

1.algemene nuttige informatie over Riga
Riga is een stad waar veel te doen en te zien is. Het is een hele oude stad waar je nog veel van de Middeleeuwen kunt terugzien. In het centrum is het heel opvallend dat de meeste oude huizen in veel verschillende kleuren geschilderd zijn. Er zijn dan ook erg veel bezienswaardigheden, het oude centrum van Riga is al een bezienswaardigheid op zich. De meeste toeristen die naar Riga komen, komen voor de bezienswaardigheden, kunst en de muziek. Riga staat namelijk ook erg bekend om de vele muziekconcerten die er worden gehouden. Het hart van Riga is het Domplein, dit plein is echt het centrale punt van alles. Vanaf dit plein kunt u te voet gaan: winkelen, bezienswaardigheden gaan bekijken of s´nachts het nachtleven induiken.

2.bezienswaardigheden
Doordat Riga zo´n oude stad is zijn er erg veel bezienswaardigheden.
Loop eens door het oude centrum, u zult u ogen uitkijken. Het oude centrum bestaat vooral uit smalle straatjes en steegjes, maar u komt er ook oude gezellige pleinen tegen met de prachtigste gebouwen en huizen.
De bekendste bezienswaardigheden van Riga zijn:
-St Peter Kathedraal
-Domkerk
-Kasteel van Riga
-´´De Drie broeders´´
-bezettingsmuseum
-De Koepel Kathedraal
-Vrijheidsmonument

3.winkelen
U kunt ook uitstekend winkelen in Riga. Hiervoor kunt u het beste naar Brivibastraat gaan, deze winkelstraat loopt van het oude centrum door in het nieuwe centrum. De meeste winkels in Riga zijn erg goedkoop in vergelijking met de winkels in Nederland.
Een erg populaire winkel onder toeristen is Blow. Dit is een outlet winkel, waar ze alle kledingmerken verkopen die u maar kunt bedenken.
In Riga vindt u ook een markt, deze markt zit vlakbij het station en is een erg grote dagelijkse markten. U kunt er van alles kopen o.a. kleding, schoenen en verzorgingsproducten maar u kunt er ook terecht voor groente, fruit, vlees en vis.

4.uitgaan
Riga heeft een bruisend nachtleven, dat echt tot in de vroege uurtjes doorgaat. Vanaf het domplein vindt u de meeste uitgaansgelegenheden, u vindt er o.a. discotheken, bars en nachtclubs. Maar u kunt er ook terecht voor de vele muziekconcerten en opera´s die er gehouden worden.
De populairste discotheek onder de toeristen is discotheek Essentails, deze discotheek heeft meerdere zalen waar verschillende muzieksoorten worden gedraaid.


Hopelijk hebben de bovenstaande tips over een vakantie naar Riga in het land Letland, u geholpen voor het boeken van een reis of vakantie naar Riga in Letland.
 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: