vakantie oostende

Home >> Overige tips

Tips over Oostende

Bent u van plan om op vakantie te gaan naar Oostende in het land België, leest u dan eerst de volgende tips over een vakantie naar Oostende in België.

1. algemene nuttige informatie over Oostende
Oostende is een levendige stad aan de kust van België, en wordt ook wel ´de stad aan zee´ genoemd. Oostende is een echte badplaats, met 5 stranden. Er is erg veel te doen, u kunt er uitstekend winkelen, uitgaan en Oostende heeft ook talloze gezellige restaurants. Oostende staat ook bekend om de vele bezienswaardigheden en musea die de stad bezit.

2. bezienswaardigheden
Oostende heeft teveel bezienswaardigheden en musea om allemaal op te noemen.
Ik heb de belangrijkste voor u op een rijtje gezet:

Bezienswaardigheden:
-Themapark Earth Exporer
-Driemaster Mercator
-Ijslandvaarder Amandine
-Fort Napoleon
-Domein Raversijde
-De Japanse Tuin
-Het James Ensor Huis

Musea:
-Ostends Historisch museum
-Het Provinciaal museum voor moderne kunst

Tip! Bij toeristenbureau In & Uit Oostende kunt u een stadspas kopen voor 14,90, daarmee  kunt u bij 8 bezienswaardigheden naar binnen. 7 bezienswaardigheden staan vast (kunt u niet uit kiezen) en bij de 8e kunt u kiezen uit:Themapark Earth Explorer, Domein Raversijde en het provinciaal museum voor moderne kunst. Zonder pasje ben je ongeveer het dubbele kwijt. Het pasje blijft ook een jaar geldig. Het toeristenbureau waar deze stadspas te koop is vindt u op het adres Monacoplein 2, 8400 Oostende.

3. winkelen
Oostende heeft een groot shoppingcentrum waar u prima kunt winkelen, de meeste winkelstraten zijn dan ook autovrij. De 2 belangrijkste winkelstraten zijn de Kapellestraat en de Adolf Buylstraat. In de Kapellestraat vindt u de grote en vaak bekende warenhuizen en winkelketens, en in de Adolf Buylstraat vindt u de kleine en wat duurdere boetiekjes.
4. restaurants
U kunt ook prima uit eten in Oostende. Bij de haven en de visserskaai zitten vooral veel visrestaurants, waar u overigens overdag ook verse vis kunt kopen. In het centrum vindt u restaurants met veel verschillende keukens.

5. uitgaan
Oostende heeft vooral veel cafés maar ook enkele discotheken en nachtclubs. België staat bekend als ´bierland´ en daarom worden in de meeste cafés wel 20 verschillende soorten bier geschonken. Wilt u echt het nachtleven van Oostende induiken dan kunt u het beste naar de Langestraat of het Vissersplein toe gaan, daar bevinden de meeste cafés en discotheken zich.

Hopelijk hebben de bovenstaande tips over een vakantie naar Oostende in het land België, u geholpen voor het boeken van een reis of vakantie naar Oostende.


 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: