vakantie Memphis

Home >> Amerika

Tips over Memphis in de Verenigde Staten

Bent u van plan om op vakantie te gaan naar Memphis in de Verenigde Staten leest u dan eerst de volgende tips over een vakantie in Memphis in de Verenigde Staten

1.Algemeen nuttige informatie over Memphis
Memphis is de grootste stad van de Amerikaanse staat Tennessee en telt ongeveer 700.000 inwoners. De stad dankt zijn wereldwijde bekendheid voornamelijk aan het feit dat het de stad van Elvis is.

2.Uitgaan
Memphis staat bekend om zijn bruisende uitgaansleven. Zo heb je Beale Street; de geboorteplaats van de blues. Je kunt hier ook een toer boeken langs bekende kroegen en bars. Daarnaast heb je ook nog Memphis Mojo; kroegen en live Music waar je toevallig ook nog goed kunt eten. Veel lokale bands proberen tijdens live optredens in de kroegen bekendheid te verwerven.

3.Cultuur in Memphis
Veel van de toeristen in Memphis zijn mensen uit de regio die regelmatig tripjes naar de stad ondernemen om de uitzonderlijke cultuur van de stad Memphis te ervaren. Niet alleen talloze musea, waar veel nationale tentoonstellingen plaatsvinden, ook voor vele verschillende kunstvormen is ruime aandacht.

4.Bezienswaardigheden
Laat je niet verblinden door de reputatie van Memphis als uitgaansstad want er zijn vele bezienswaardigheden in de stad. Van educatieve attracties tot een beroemde dierentuin, Memphis heeft voor elke toerist van elke leeftijd wat te bieden. Veruit de bekendste bezienswaardigheid is natuurlijk Graceland, het huis van Elvis.

5.Shopping
Zoals in vele steden in het nieuwe Zuiden bestaat het winkelen voornamelijk uit een bezoek aan één van de grote malls waar je vaak lang voor in de auto moet zitten.
6.Restaurants
Memphis barst van de goede restaurants en wordt gezien als een Mekka voor mensen die graag naar een restaurant gaan. Of je nou houdt van de zuidelijke stijl, Europees of welke stijl dan ook, Memphis heeft een restaurant naar jouw keuze!

7.Hotels
Al generaties lang staan de hotels in Memphis bekend om hun elegantie en gastvrijheid wat ze dan ook favoriet maakt onder toeristen. Via internet vind je gemakkelijk het juiste hotel voor jou. De meeste hotels zijn namelijk aangesloten op een zogenaamde zoekmachine (Online Memphis Hotels Reservation Search Engine).

Hopelijk hebben bovenstaande tips over Memphis je geholpen bij de voorbereiding van je bezoek aan deze mooie stad.
 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: