Turkije
 

Uitgebreide reistips voor Turkije. Bekijk ons overzicht met de leukste vakantieplaatsen in Turkije. De beste vakantietips voor Turkije

Home >> Turkije

Turkije heeft alles in huis voor een prachtige vakantie, zoals zon, zee en strand, mooie afwisselende landschappen en historische schatten, en daarnaast mag een vakantie in Turkije als relatief goedkoop bestempeld worden. Via de links vind je artikelen met zeer handige tips en informatie over een aantal specifieke vakantiebestemmingen in Turkije.

Bezienswaardigheden uitgaanstips stranden en nachtleven van:

Alanya
Bodrum
Pamukkale
Marmaris
Kusadasi tips
Tips Kemer
Cappadocia

 


 

 

 

Efeze vakantie tips
Dalyan bezienswaardigheden tips
Tips over Cesme
Algemene tips over Turkije

 

Tips over het klimaat in Turkije
Turkije heeft meerdere klimaatzones, waardoor er vrij grote verschillen per regio kunnen optreden.
Enkele klimaatkenmerken zijn:
• De zomer in Turkije wordt over het algemeen gekenmerkt door veel zon en hoge temperaturen, waarbij er geregeld hittegolven optreden met maximum temperaturen van wel ruim 40 graden Celsius. Wanneer je dus je zomervakantie in een badplaats aan de Turkse Riviera doorbrengt, dan moet je hier rekening mee houden. Let erop dat je je vooral tijdens de uren dat de zon het hoogst staat, zeer goed beschermt tegen de zon en de warmte.
• De gebieden aan de kust kennen vrij milde winters qua temperatuur, en sneeuw is hier zeldzaam in de winter.
• Het binnenland en bergachtige regio’s kennen in de winter lage temperaturen en er valt gedurende het winterseizoen ook sneeuw. Er zijn dus ook wintersportgebieden.
• In de toeristische kuststreken van Turkije regent het vooral in het winterseizoen, dus in de periode van november tot maart.
Om het klimaat hoeft u het niet te laten, elke periode van het jaar is geschikt om een vakantie of last minute Turkije te boeken.


Tips over typische gewoonten en folklore in Turkije
• In Turkije is het normaal dat mannen elkaar zoenen bij bijvoorbeeld een begroeting.
• Over het algemeen is de Turkse man meer macho dan de mannen in West Europa.
• Het is in nagenoeg alle landen verboden om foto ’s of film te maken van militaire objecten en dergelijke, maar in Turkije kunnen zware maatregelen genomen worden wanneer je een dergelijke overtreding begaat.
• Ook Turkije kent zijn eigen evenementen op het gebied van folklore, cultuur, kunst, ambachten, klederdracht en dans. Het meemaken van zo’n evenement is een aanrader om zo meer van Turkije te leren kennen.
• Zeker op markten, maar ook in winkels is afdingen gebruikelijk. Het niet afdingen wordt zelfs als vreemd beschouwd.

Kijk uit met aankopen van namaak merkartikelen in Turkije
In Turkije worden er zeer veel namaak merkartikelen verkocht. De kwaliteit van de nep merkartikelen is minder dan die van de originele varianten, maar vaak is de prijs in verhouding tot de kwaliteit wel in orde. Maar kijk uit, want:
• Het is verboden om namaak artikelen in Nederland in te voeren, dus ook om deze als toerist mee te nemen op de terugreis uit bijvoorbeeld Turkije.
• Bij terugkomende vluchten uit Turkije wordt er dan ook vrij frequent gecontroleerd op de aanwezigheid van namaak merkartikelen.
• Men is echter niet strafbaar als het om kleine hoeveelheden voor eigen gebruik gaat, zoals maximaal 3 kledingstukken en maximaal 3 horloges per persoon.
• Wanneer men meer dan de gedoogde hoeveelheden bij zich heeft en dit wordt ontdekt, dan worden de goederen in beslag genomen en krijgt men een boete.
• De douane gaat er overigens vanuit dat men als toerist behoort te weten dat bepaalde artikelen, zeker als die voor een lage prijs worden gekocht, namaak zijn.
• Meer informatie hierover is te vinden op www.douane.nl .
 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: