Turijn tips

Home >> ItaliŽ

Tips over Turijn in ItaliŽ

Bent u van plan om op vakantie te gaan naar Turijn in ItaliŽ leest u dan eerst de volgende tips over een vakantie in Turijn in ItaliŽ

1. Algemene nuttige tips over Turijn
Turijn is na Milaan de grootste stad van Noord-Italie. En natuurlijk de stad waar de Olympische Spelen in 2006 hebben plaatsgevonden, u kunt er ook terecht voor talloze musea, architectuur en vele ander bezienswaardigheden.

2. Uitgaan
Het uitgaansleven is ook prima in Turijn, er zijn vele discotheken en theaters waar u zich prima een avondje kan vermaken.
Ga ook eens kijken bij een voetbalwedstrijd in Turijn, ook leuk om een keertje te zien.

3. Shoppen
U kunt prima shoppen in Turijn.
Wilt u luxe shoppen? Ook dat kan in Turijn er zijn vele dure kleding zaken u vindt er o.a. de merken: Bulgari, Gucci, Valentino, Dolce en Gabbana en vele andere merken.
In het oude centrum kunt u wat goedkoper winkelen, u hebt daar de leukste winkeltjes waar u alles kunt kopen wat u nodig hebt o.a. souvenirs, tassen, schoenen, kleding enz. enz.
Net buiten het centrum vindt u ook de markt waar u voor van alles terecht kan (ook voor etenswaren), deze markt is ook zeker de moeite waard om een keer een kijkje te nemen!

4. Musea in Turijn
Er zijn vele Musea in Turijn, de 2 belangrijkste zijn:
- Het Egyptische Museum: daar vind je sarcofagen, grafstenen, een tempel en nog veel meer indrukwekkende dingen.
- Ameria Di Antichita: een indrukwekkend wapenmuseum.

Andere musea in Turijn:
- Museo Di Antica
- Museo D`Arte Antica
- Galleria Dell` Automobile
- Museo Nazionale

5. Overige tips
- In ItaliŽ hebben ze andere stopcontacten dan in Nederland, dus vergeet niet om adapters mee te nemen (voor bijv. u mobiele telefoon). Deze kunt u overal kopen, vergeet u ze toch dan kunt ze altijd nog op het vliegveld kopen.
- Koop een Torino card, met deze kaart kunt u gratis mee met het openbaar vervoer en heeft u gratis toegang tot alle musea en bezienswaardigheden.
Een Torino card kost 15 euro voor 48 uur en 17 euro voor 72 uur. Deze kaart kunt u kopen bij alle toeristenbureaus maar ze zijn ook bij de meeste hotels verkrijgbaar.
- U kunt een chocopass kopen met dit pasje kunt u door de hele stad in een dag 10 chocoladeproducten proeven, zo`n pasje kost 10 euro.

Hopelijk hebben de bovenstaande tips over een vakantie in Turijn in het land ItaliŽ u geholpen voor het boeken van een vakantie of reis naar Turijn in ItaliŽ.


 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: