Verona tips

Home >> ItaliŽ

Tips over Verona

Bent u van plan om op vakantie te gaan naar Verona in ItaliŽ leest u dan eerst de volgende tips.

1. Algemene nuttige informatie over Verona
Verona is echt de stad voor opera liefhebbers. In de stad staat een van de grootste Romeinse arena`s van ItaliŽ. Vroeger vochten er gladiatoren in de arena om het volk te vermaken. Nu word het openlucht theater gebruikt voor opera voorstellingen.
Behalve de operavoorstellingen kun je je ook vermaken op de gezellige Italiaanse pleintjes, bij de vele bezienswaardigheden en je kunt natuurlijk heerlijk gaan eten in een van de gezellige restaurants. Verona is ook de stad waar het bekende Shakespeare stuk `Romeo en julia` afspeelde.

2. Uitgaan
Uitgaan in Verona is natuurlijk eerst naar de opera, dit is echt een geweldig spektakel met fantastische decors. Mensen van over de hele wereld komen speciaal voor deze fantastische klassieke opera naar Verona. Soms zitten er wel 20.000 mensen op de tribunes van deze prachtige arena! Prijzen van de kaarten voor deze opera kosten tussen de 20 en 150 euro (afhankelijk van waar je zit), maar het is de prijs wel waard.
De operashows duren tot ongeveer 1 uur s`nachts, daarna kun je nog lekker nagenieten op een van de gezellige terrassen op Piazza bra met een heerlijk drankje (of een lekkere Italiaanse koffie!).

3. Bezienswaardigheden
Het is niet bekend of Romeo en Julia echt geleefd hebben, wel is er in Verona een herberg naar Romeo en Julia vernoemd. Dit is een oude 13e eeuwse herberg met een stenen balkon, de moeite waard om een keertje te gaan kijken. Verder zijn er vele bezienswaardigheden in Verona zoals kerken, musea enz.
Iedere woensdagmiddag is er een rondleiding langs alle historische bezienswaardigheden in Verona.

4. Shoppen in Verona
Je hebt 2 supergezellige winkelstraten in Verona, die allebei uit komen op een plein met historische gebouwen. Op dat plein bevindt zich ook de markt. Op deze markt kunt u groente, fruit en andere etenswaren kopen er staan ook een paar souvenirwinkeltjes.
Buiten deze 2 straten en het plein vind u ook nog wat winkeltjes.

5. Overige tips
- Als u naar de opera gaat, houd er dan rekening mee dat u lang moet zitten een koelbox met eten en drinken en een kussentje om op te zitten is dan ook echt geen overbodige luxe.
- Houd er rekening mee dat Italianen later lunchen en dineren dan Nederlanders
- Neem adapters mee voor al u elektronische apparatuur (gsm, camera enz.) deze kunt u op het vliegveld kopen. In ItaliŽ hebben ze namelijk andere stopcontacten als in Nederland (de stekkers hebben 3 platte polen)
- In ItaliŽ zijn veel banken en postkantoren s`middags gesloten, zorg dus altijd dat u voldoende geld bij zich heeft

Hopelijk hebben de bovenstaande tips over een vakantie in Verona in ItaliŽ u geholpen voor het boeken van een vakantie of reis naar Verona in ItaliŽ


 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: