Trieste tips

Home >> ItaliŽ

Tips over Trieste

Bent u van plan om een vakantie of reis te boeken naar Trieste in ItaliŽ, leest u dan eerst de volgende tips over een vakantie in Trieste in ItaliŽ.

1. Algemene informatie
Trieste is een veelzijdige stad. Het is een universiteitsstad, maar je vindt er ook een van de belangrijkste havens van ItaliŽ. Ook is Trieste een van de beroemdste koffiesteden ter wereld (dus ga er zeker niet weg zonder een kopje koffie te drinken!).
Het middelpunt van Trieste is Piazza Unita d`ItaliŽ, dit is een groot plein met aan de ene kant de zee en aan de andere kant vele terrasjes en mooie archeologische gebouwen. Dit plein is ook de populairste ontmoetingsplaats van Trieste en iedereen die in Trieste is geweest kent dit plein dan ook.

2. Bezienswaardigheden
Trieste kent vele bezienswaardigheden, ik heb de belangrijkste voor u op een rijtje gezet:
- Kathedraal van San Giusto
- de Byzantijnse mozaÔeken
- de middeleeuwse fresco`s
- de oude barokke kerk: S. Maria Maggiore
- museum Castello De San Giusto
Dit zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in Trieste, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer. Ga ook zeker is een keer in de haven kijken, echt een bezoekje waard!

3. Uitgaan in Trieste
Echt uitgaan kun je in Trieste niet. Je hebt er geen grote discotheken, maar je kunt je wel prima vermaken op de terrasjes. Een van de populairste terrassen van Trieste vind je op het Piazza Unita d`ItaliŽ en het heet caffe Degli Specchi. Voor discotheken en stappen is Trieste een mindere optie.

4. Winkelen
U kunt prima winkelen in Trieste.
In ItaliŽ vindt u natuurlijk in elk stadje wel een aantal dure (merk) boetiekjes van o.a. de merken Bulgari, Valentino, Dolce en Gabbana, gucci enz.. Maar u vindt er ook leuke (betaalbare) boetiekjes waar u voor schoenen, tassen, souvenirs en kleding terecht kunt.

5. Overige tips over Trieste
-Ga liever niet in de winter naar Trieste want dan wordt de stad geteisterd door de storm Borat, en dat is echt geen pretje als je dan lekker op vakantie bent
-Houd er rekening mee dat Italianen later lunchen en dineren dan Nederlanders, voor het diner kun je in restaurants pas om 21.00 uur terecht. Voor Italianen is het ook normaal 2x per dag uitgebreid warm te eten.
-Neem altijd voldoende geld mee, banken en postkantoren zijn s`middags altijd gesloten.
-Neem adapters mee voor al u elektronische apparatuur (bijv, mobiele telefoon, camera). In ItaliŽ hebben ze andere stopcontacten dan in Nederland, de stekkers hebben daar 3 platte polen. Deze adapters kunt u gewoon op het vliegveld kopen.
-Verlaat Trieste niet zonder een heerlijke Italiaanse espresso te hebben gedronken.

Hopelijk hebben de bovenstaande tips over een vakantie in Trieste in ItaliŽ u geholpen voor het boeken van een vakantie of reis naar Trieste in ItaliŽ.


 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: