tips over kemer

Home >> Turkije

Tips over Kemer in Turkije

U hebt een vakantie in het vooruitzicht en de reis gaat naar Kemer in Turkije? Of bent u zich misschien aan het oriŽnteren voor een vakantie in Turkije en wilt u zoveel mogelijk informatie verzamelen over Kemer? Dan bent u hier goed terecht gekomen. Hieronder worden een aantal tips gegeven over de badplaats Kemer in Turkije. Als u deze tips hebt doorgelezen weet u wat u allemaal kunt verwachten in Kemer.

1. Kemer in Turkije
Kemer is een gezellige badplaats en ligt ongeveer 40 kilometer vanaf Antalya aan de Turkse Riviera. Kemer is inmiddels uitgegroeid tot een toeristenplaats en er zijn dan ook vele restaurantjes, barretjes en winkeltjes gericht op de toeristen. Op de achtergrond van Kemer siert het mooie Taurusgebergte. Kemer is zelf ook omgeven door glooiende beboste heuvels en boomgaarden. De kust van Kemer is te herkennen aan de schitterende baaien, maar het strand bestaat voornamelijk uit kiezel en steentjes.

2. Kemer is bijzonder
Wat denkt u er van om in de ochtend op de skiís van de bergen af te glijden en als de sportieve activiteiten achter de rug zijn in de middag heerlijk te gaan zonnebaden aan het strand. Kemer biedt die mogelijkheid en daarom is het voor toeristen die van die combinatie houden een zeer aantrekkelijk oord in het voorjaar. Kemer is het hele jaar door aantrekkelijk voor de toeristen, mede dankzij de ongerepte natuur en kristalheldere baaien. Het is een heerlijk paradijs voor de toeristen die er van houden om midden in de natuur te verblijven. Er zijn dan ook diverse hotels en vakantieparken in natuur te vinden. Ook leuk is dat er weinig hoogbouw aanwezig en het centrum autovrij is.

3. Uitgaansleven
Het nachtleven in Kemer is wellicht niet zo uitbundig als in andere toeristische badplaatsen, maar kent zeker een hoog gezelligheidsgehalte door de aanwezigheid van vele restaurantjes, barretjes en terrassen waar u de hele avond heerlijk kunt genieten. Mocht u van plan zijn om wel uitbundig feest te vieren dan kan dat in de openlucht discotheek Aura of in Moonlight Park die dichtbij het centrum zijn gelegen. Voor elk wat wils dus. Een weetje voor tussendoor is dat er jaarlijks de International Anatolian Rally georganiseerd wordt in Kemer. Voor de liefhebbers dus.

4. Omgeving Kemer
Er zijn een aantal leuke dorpen in de omgeving van Kemer, variŽrend in afstand van 5 tot 18 kilometer van Kemer die ook de moeite waard zijn om met een bezoek te vereren. De verbinding met het openbaar vervoer is prima geregeld dus ga er gerust een dagje op uit. Enkele dorpjes zijn Beldibi op 11 kilometer afstand, Tekirova op 18 kilometer afstand en Camyuva op 8 kilometer afstand. Verder zijn er in de omgeving naast de rust en natuur ook nog leuke bezienswaardigheden zoals de haven van Phaselis. Deze stad staat bekend om de uitvoer van rozenolie in een ver verleden in de Romeinse tijd. Mocht u nog van plan zijn om de stad Olympus te gaan bezoeken ga dan daar ook even naar het strand dat een paradijselijke aanblik heeft.

Ik hoop dat deze tips u in elk geval wat meer kennis hebben bijgebracht over Kemer in Turkije en ik wens u, als u erheen gaat op vakantie een prettig verblijf toe.


 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: