Elba tips

Home >> ItaliŽ

Tips over Elba

Bent u van plan om op vakantie te gaan naar Elba in ItaliŽ, leest u dan eerst de volgende tips over een vakantie in Elba in ItaliŽ.

1. Algemene nuttige informatie over Elba
Elba is een eiland van ItaliŽ, en is in totaal 224 vierkante kilometers groot. Elba staat vooral bekend om de vele wijngaarden die je er vindt, ze produceren rode, witte en rosť wijnen. Op het eiland heeft echt iedereen een perfecte vakantie. U kunt er heerlijk uitrusten op de prachtige stranden (Elba heeft een kustlijn van 147 km lang), en genieten van de heerlijke schoonheidsbehandelingen en de verschillende thermale kuren die er op het eiland aangeboden worden. Ook kunt u op Elba een actieve vakantie houden, u kunt er o.a. tennissen, paardrijden, scuba duiken, golfen, waterskien, midget golfen, zeilen, surfen, vissen, wegwandelen en nog vele andere sporten.
Elba staat ook bekend om de bergketen Capanne, deze is 1019m boven zee niveau.

2. Bezienswaardigheden
Een van de populairste bezienswaardigheden op Elba is de bergketen Capanne, deze bergketen ligt 1019m boven zeeniveau. De actievelingen moeten deze berg zeker beklimmen. Het uitzicht vanaf de berg is echt prachtig, u kijkt uit over de middellandse zee en u kunt vanaf de berg ook andere eilandjes zien. Ook kunt u vanaf de berg echte Toscaanse dorpjes zien. Dus echt de moeite waard om deze berg is te gaan beklimmen.
Ook een bezienswaardigheid op Elba is het Nationaal Park van de Toscaanse Archipel. Hier vindt u talloze wijngaarden, en hier wordt de wijn ook meten geproduceerd. Deze lokale wijnen kunt u bijna overal op Elba kopen. Leuk om een keertje te gaan kijken!
Ook kunt u vanaf Elba de veerboot pakken en eens in andere Italiaanse steden (bijv. Rome) gaan kijken.

3. Stranden
Elba kent echt prachtige witte zandstanden, en dat met een prachtige azuurblauwe zee!
Ook vindt u in Elba hele rustige mooie baaitjes, ook echt prachtige om te zien. Verder kent Elba ook nog een paar kiezelstrandjes. Er zijn genoeg rustige en prachtige stranden te vinden.

4. Winkelen
Echt winkelen kunt u in Elba niet. Wel zijn er vele mineralenmarkten. In Elba kun je op zoek gaan naar verschillende mineralen zoals kristallen en edelstenen, maar u kunt ze natuurlijk ook gewoon kopen in de speciale winkeltjes of op de markten die deze mineralen verkopen.

5. Overige tips
-Op Elba kunt u natuurlijk gewoon in een hotel of appartement verblijven. Maar om u vakantie helemaal perfect te maken: u kunt op Elba ook in echte Toscaanse chalets verblijven met een Toscaans interieur natuurlijk. Hierdoor krijgt u nog het idee dat u in Elba woont.
-Op Elba worden ook verschillende rondwandelingen georganiseerd, deze wandelingen gaan langs de prachtige baaitjes en grotten. Echt een rondwandeling om nooit te vergeten!
-Gaat u met u eigen auto naar Elba? Elba heeft hele goede wegen, u kunt dus makkelijk een keer in de Toscaanse dorpjes gaan kijken. Op Elba zijn de mensen ook heel gastvrij, dus op die manier kunt u echt kennis maken met de Toscaanse cultuur.
-Neem altijd voldoende geld mee! Banken en postkantoren zijn s`middags namelijk altijd gesloten.
-Houd er rekening mee dat Italianen veel later lunchen en dineren dan Nederlanders. Dineren kunt u in ItaliŽ overal vanaf ongeveer 21.00 uur s`avonds!
-Neem adapters mee voor al u elektronische apparatuur (gsm, camera enz) ItaliŽ kent namelijk andere stopcontacten dan Nederlanders, de stekkers hebben daar 3 platte polen. Deze adapters zijn verkrijgbaar op het vliegveld.
-Houd er rekening mee dat u slecht of geen bereik heeft met u mobiele telefoon, dit komt door de vele bergen.

Hopelijk hebben de bovenstaande tips over een vakantie in Elba in ItaliŽ u geholpen voor het boeken van een vakantie of reis naar Elba in het land ItaliŽ.


 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: