Home >> Vakantietips

Tips over Thailand

1. Tempels in Thailand
Kies een aantal tempels uit waar je naar toe wilt. Neem een Tuk Tuk en zeg dat hij je voor 20 Bath (maximaal) 2 uur lang door de stad mag rijden naar deze locaties. Als laatste locatie ga je met hem naar een factory outlet.


2. Bellen in Thailand
Koop een 12call simcard, voor 1000 bath. Laat hem deze card in je GSM doen. En je kunt overal prepaid opwaardeerkaarten kopen voor 300 Bath.


3. Reizen in het binnenland van Thailand
Koop je tickets het liefst op het treinstation zelf of op bureau voor toerisme. Is iets goedkoper dan de vele commerciële reisbureaus.


4. Algemene tip
Neem een WC rol mee. Niet overal is altijd WC papier.


5. Insecten in Thailand
Neem goed muggenspul mee. Er zijn nogal wat insecten in thailand.


6. Kleidng in Thailand
Neem geen of weinig kleding mee en koop alles in Thailand.


7. Fotograferen en ontwikkellen van foto’s
In de grote steden kun je de foto's laten branden op een CD. Dit kan tegen zeer geringe bedragen. Als u dus op vakantie gaat naar thailand is het zelfs aanteraden om uw foto’s ter plekke te laten branden of te ontwikkellen.


8. Eten in Thailand
Het eten op straat is aan te raden. Kijk wel waar veel gegeten wordt, kleine tentjes mijden i.v.m. de hygiene en de kans op bedorven voedsel. Het eten op de straat is overigens erg lekker en zeer goed betaalbaar


9. Overnachten in Thailand
Overal in Thailand kunt u goede accommodaties vinden. In de toeristische gebieden is het door de groote aantal aan hotels zelfs moelijk om te kiezen. De beste prijs-kwaliteit verhoudingen kunt u online vergelijken en zo op zoek gaan naar de beste accommodaties om te overnachten in Thailand


10. Vervoer
Thailand heeft goede spoorlijnen, wegen en binnenlandse vluchten. Het openbaar vervoer is goedkoop. De tuktuk is een goed vervoermiddel. Dit kost ca. 30 Bath. Belangrijk is om te onderhandelen over de prijs en van te voren iets af te spreken. Voor taxi’s geldt hetzelfde. Verder heeft Thailand goede treinen, stadsbussen,  intercity-bussen. Tevens worden de binnenlandse vluchten steeds populairder en goedkoper. Met name door Thai Airways en Bangkok Airways . Als u een auto wilt huren heeft u uw Nederlandse rijbewijs en een internationaal rijbewijs nodig. Een internationaal rijbewijs kunt u verkrijgen bij de ANWB.


11. Veiligheid
Houdt waardepapieren ergens veilig, bijvoorbeeld een kluis.
Neem altijd kleingeld mee voor vervoer per taxi, bus of tuktuk
Houdt rekening met het verkeer, want het verkeer in Thailand rijdt links.
Huur geen motor of waterscooter als je geen ervaring hebt
Bij de meeste verhuurders van brommers, motor's, auto's en waterscooters bent u niet, of niet voldoende verzekerd.


12. Telefoneren
Om vanuit Thailand naar Nederland te bellen moet U eerst +31 draaien vervolgens het kengetal zonder nul en afsluitend het abonneenummer. Ook mobiel bellen naar Nederland is geen probleem.

13. Eten en Drinken
Drinkwater is overal in flessen verkrijgbaar, water uit de kraan is niet voor consumptie geschikt. Op hotelkamers wordt bijna altijd gezorgd voor drinkwater. IJsblokjes zijn betrouwbaar. Eten staat centraal in het leven van een Thai, zowel in culinair als in sociaal opzicht.

14. Fooien
Aangezien het salaris betrekkelijk laag ligt in Thailand, zijn de fooien altijd welkom. Aan divers personeel zoals serveersters, kamermeisjes en de jongen die helpt met de bagage, geeft u een fooi van iets meer dan 10 Baht en voor een reisleider ca. 60 Baht fooi.

Afdingen is in Thailand heel gewoon, schaamt u zich niet, blijf vooral vriendelijk tegen de mensen, door veel te lachen komt u een heel eind. Op toeristische plaatsen is de vraagprijs hoog en moet u proberen flink af te dingen.


15. Belangrijke spullen meenemen indien met gaat Backpacken
Verder zijn de volgende spullen handig om mee te nemen:

- Lakenzak (dekens zijn aanwezig) als je het prettig vind om in iets van de zelf te liggen.
- Een klamboe 
- Een dagrugzak
- Zonnebrandcrème
- Anti-muggenspul
- Zaklamp
- Hoed/pet
- Camera
- Oordopjes
- Slippers
- Stevige schoenen, zoals gymschoenen zijn essentieel
- Kenzak of dunne slaapzak.


 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: