tips over het kopen van een stacaravan

Home >> Overige tips

Tips voor het kopen van een stacaravan

Al vaak uw vakanties doorgebracht op een camping in een gehuurde stacaravan? Ook de komende jaren van plan om uw vakanties door te brengen op de camping? Dan is misschien nu de tijd wel aangebroken dat u zelf een stacaravan gaat kopen. Om u enigszins op weg te  helpen heb ik voor u een aantal tips en informatie verzameld, zodat u goed voorbereid een stacaravan kunt gaan kopen.

1. De stacaravan

Het verschil met een gewone caravan zit hem erin dat de stacaravan een vaste standplaats heeft en met de gewone caravan kunt u kiezen welke campings u wilt aandoen tijdens uw reis. Voordeel van een stacaravan is dat mensen niet alleen tijdens de vakanties gebruik maken van de stacaravan, maar ook in de weekeinden. Veel mensen kiezen er dan ook voor de stacaravan op een camping dicht bij de woonomgeving te plaatsen, zodat ze niet uren hoeven te rijden.

2. Stacaravan kopen

U hebt besloten om een stacaravan te gaan kopen. U kunt hierbij op verschillende manieren te werk gaan. De ene persoon geeft de voorkeur aan een bepaalde camping en gaat ter plekke kijken naar het aanbod van stacaravans op de betreffende camping. Dit betekent echter wel dat men gebonden is aan het aanbod van tweedehandse caravans. Andere mogelijkheid is de stacaravan van uw keuze, nieuw of tweedehands, te kopen en vervolgen een plek zoeken op de camping.

3. Indeling van de stacaravan

Bij het kopen van een stacaravan moet u goed opletten of indeling overeenkomt met hetgeen u in gedachten had. Hoeveel personen kunnen er in de caravan verblijven, is er een douche en toilet aanwezig. Is de keuken praktisch ingericht. Het zijn allemaal zaken waar u op moet letten om teleurstellingen achteraf te voorkomen. Als u een tweedehandse stacaravan koopt moet u ook goed kijken of de stacaravan goed is onderhouden. Is het dak nog goed, gaan ramen en deuren goed open en dicht.

4. Verzekering

Als u dan eindelijk trotse bezitter bent van uw stacaravan is het raadzaam om een verzekering af te sluiten. U heeft uw woonhuis toch immers ook verzekerd?

5. Stageld

Informeer voordat u overgaat tot het kopen van de stacaravan bij de camping hoe hoog het stageld is dat u jaarlijks moet betalen. Hebt u een hond of kat die ook mee gaat naar de stacaravan? Informeer dan ook bij de camping naar de regels voor het mogen meenemen van dieren.

Als u een stacaravan gaat kopen houd dan bovenstaande tips in uw achterhoofd. De tips kunnen nog wel eens van pas komen!

 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: