Sicilie tips

Home >> ItaliŽ

Tips over SiciliŽ

Bent u van plan een vakantie te boeken naar het eiland SiciliŽ in ItaliŽ, leest u dan eerst de volgende tips over een vakantie naar SiciliŽ in ItaliŽ.

1. Algemene nuttige informatie over SiciliŽ
SiciliŽ is een prachtig eiland dat hoort bij ItaliŽ.
SiciliŽ staat vooral bekend om de prachtige vulkaan de Etna die zich op het eiland bevindt.
En natuurlijk door de vroegere connecties met de maffia.
Toarmina is de populairste plaats op SiciliŽ maar het is ook meteen een van de duurste plaatsen. Het is een populaire plek om dat je in Toarmina vanuit verschillende plekken een prachtig uitzicht hebt op de middellandse zee, de prachtige kust en vulkaan de Etna. Een van de plekken waar je dit prachtige uitzicht hebt is Piazzale S.Dominico

2. Stranden
SiciliŽ heeft echt prachtige stranden.
In het zuiden vind je de meeste lange, brede zandstranden.
En in het noorden, in het plaatsje Cefalu vind u een van de prachtigste zandstranden van SiciliŽ. Op dit strand zijn ook al veel films opgenomen.
Gaat u met u gezin op vakantie, dan kunt u het beste een accommodatie in het zuiden zoeken.Hier vindt u de meeste gezinsvriendelijke en al inclusive moderne vakantieparken.

3. Winkelen
In SiciliŽ kunt u nauwelijks winkelen. Je hebt er natuurlijk wel kleine souvenirs winkeltjes en op de accommodaties vindt u soms ook wat boetiekjes, maar dat was het dan ook. Wilt u graag naar ItaliŽ en houdt u van shoppen, dan kunt u beter naar de grotere steden gaan op het vaste land zoals Milaan, Rome, VenetiŽ of Florence.

4. Restaurants
U kunt echt prima uiteten in SiciliŽ. Het populairste gerecht is toch echte Italiaanse pasta (spaghetti). Op SiciliŽ zult u ook veel Italiaanse kazen tegen komen, de populairste kazen in SiciliŽ zijn: pecorino, ragusano en ricotta.
Tip: Neem wat recepten en gerechten mee naar huis zodat u thuis ook heerlijk Italiaans kunt gaan koken. Uiteten op SiciliŽ is geen enkel probleem. Naast culinaire restuarants vind je er ook veel kleine simpele restaurants. Voor leuke terrasjes en gezellige restaurants is SiciliŽ een aanrader.

5. Overige tips over SiciliŽ
- Maak een rondreis door SiciliŽ, en zie alle prachtige bezienswaardigheden van ItaliŽ. Een rondreis kunt u gewoon boeken bij u reisbureau
- Neem adapters mee voor al u elektronische apparatuur (mobiele telefoon, camera enz.). In ItaliŽ hebben ze namelijk andere stopcontacten dan in Nederland, de stekkers hebben daar 3 platte polen. Deze adapters zijn gewoon verkrijgbaar op het vliegveld.
- Houd er rekening mee dat Italianen veel later lunchen en dineren dan Nederlanders, de meeste restaurants gaan pas om 21.00 s`avonds open! Italianen zijn ook gewend om 2x per dag uitgebreid warm te eten.
- Neem voldoende geld mee! De meeste banken en postkantoren zijn s`middags gesloten.

Hopelijk hebben de bovenstaande tips over een vakantie in SiciliŽ in ItaliŽ u geholpen voor het boeken van een vakantie of reis naar SiciliŽ. 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: