Siardinie tips

Home >> ItaliŽ

Tips over SardiniŽ

Bent u van plan om op vakantie te gaan naar SardiniŽ in ItaliŽ, leest u dan eerst de volgende tips over een vakantie in SardiniŽ in ItaliŽ

1. Algemene nuttige informatie
SardiniŽ is een prachtig eiland van ItaliŽ, en ligt slechts 12 km van Corsica af. SardiniŽ heeft (in tegenstelling tot het vaste land) nog prachtige onaangetaste natuur landschappen, u kunt er dus prima wandelen. SardiniŽ heeft ook prachtige stranden, en heeft een kustlijn van 1800 km. SardiniŽ is 24000 vierkante kilometer groot, en is na SiciliŽ het grootste eiland van de middellandse zee. De 4 provincies van SardiniŽ zijn: Sassari, Nuaro, Olbia en Oristano. De hoofdstad van SardiniŽ is Cagliari.
Door hun onaangetaste landschappen wordt SardiniŽ ook wel de mees on-Italiaanse deel van ItaliŽ genoemd.

2. Bezienswaardigheden
SardiniŽ kent vele bezienswaardigheden.
De meeste van deze bezienswaardigheden zijn kale stenen bouwwerken, zoals de Nuraghi, de Menhirs, de heilige waterbronnen en de enorme graftombes. Maar de natuur zelf is al een grote bezienswaardigheid, er worden dan ook vele excursies georganiseerd naar de vele meren, grotten en bergen.

3. Winkelen
Als u veel van winkelen houdt, is SardiniŽ niet echt de perfecte vakantieplek voor u. SardiniŽ heeft eigenlijk helemaal geen winkelcultuur. Wel kunt u er echte Italiaanse ingrediŽnten mee naar huis nemen, zodat u thuis ook kunt genieten van het heerlijke Italiaanse eten.
Wel kunt u vanaf SardiniŽ de veerboot pakken naar bijv. Genua waar u wel prima kunt winkelen.

4. Stranden in SardiniŽ
SardiniŽ is echt een perfecte plek voor zon, zee en strandvakanties. U vindt er echt prachtige witte stranden. Vooral aan de zuidkust vindt u kilometers lange stranden.

5. Uiteten en restaurants in SardiniŽ
U kunt prima uiteten in SardiniŽ.
In SardiniŽ eten ze vooral veel visgerechten uit eigen zee, u kunt in de meeste restaurants dan ook lekkere verse vis of bijvoorbeeld gamba`s bestellen. Maar natuurlijk hebben ze ook echte Italiaanse pasta. De echte italiaanse keuken maakt uiteten een feestje.

6. Overige tips
- Neem goede loopschoenen mee. Door de vele bergen liggen veel vakantie accommodaties op een berg, dus zult u veel trappen moeten lopen om bij u bungalow of hotel te komen. Meestal moet u om op het strand van SardiniŽ te komen eerst nog een stukje omlaag lopen.
- Ga eens een keer op excursie door SardiniŽ en geniet van de prachtige natuur van SardiniŽ.
- Gaat u per ferry (veerboot) naar SardiniŽ, vergelijk dan eerst heel goed de prijzen. De duurste ferry is 4x duurder dan de goedkoopste. Houd er ook rekening mee dat op veel ferryís geen aanhangers mogen.
- Neem voldoende geld mee! In SardiniŽ moet je vaak goed zoeken voor je een bank of postkantoor hebt gevonden en houdt er ook rekening mee dat de banken en postkantoren s`middags gesloten zijn!
- Neem adapters mee voor al u elektronische apparatuur (bijv gsm of camera), in ItaliŽ hebben ze namelijk andere stopcontacten dan in Nederland, de stekkers hebben daar 3 platte polen. Deze adapters kunt u op het vliegveld kopen.
- Houd er rekening mee dat u door de vele bergen geen of slechte bereik heeft van u mobiele telefoon.

Hopelijk hebben de bovenstaande tips over een vakantie in SardiniŽ in ItaliŽ u geholpen voor het boeken van een vakantie of reis naar SardiniŽ in ItaliŽ.
 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: