San Marino tips

Home >> ItaliŽ

Tips over San Marino in ItaliŽ

Bent u van plan om op vakantie te gaan naar San Marino in ItaliŽ leest u dan eerst de volgende tips

1. Algemene nuttige informatie
San Marino is een heel klein plaatsje van 61,2 vierkante meter groot, het heeft heen heuvelachtig landschap de hoogste berg is de Monte Titano en die is maar liefst 756 meter hoog.
San Marino is de oudste republiek ter wereld.

2. Bezienswaardigheden in San Marino
De omgeving van San Marino kent vele bezienswaardigheden, ik heb de belangrijkste even voor je op een rijtje gezet:
- Santa Maria Del Fiore
- Ponte Vecchio (oude brug)
- Corridoio Vasariano
- Palazzo San Lorenzo (museum)
- Palazzo Pitti

De omgeving kent ook nog vele oude kerken.

3. Stranden
San Marino ligt niet direct aan de zee. De bekende badplaats Rimini ligt ongeveer 15 km vanaf San Marino, daar heb je prachtige lange zandstranden en een boulevard met allerlei winkeltjes en restaurants. Dus gaat u op vakantie naar San Marino en heeft u zin in een dagje zon, zee en strand dan is Rimini echt de plek waar u naar toe moet.

4. Winkelen
San Marino is echt een druk winkelstadje. Alle toeristen die door ItaliŽ trekken of  toevallig dichtbij San Marino zitten, gaan een dagje winkelen in San Marino. In San Marino kun je namelijk belastingvrij winkelen en dat scheelt dus flink in de portemonnee

5. Overige tips over San Marino
Ga niet alleen naar San Marino op vakantie, daar ben je echt zo uitgekeken. Combineer het met andere steden (bijv. VenetiŽ, Rome, Rimini), of ga bijv. op vakantie naar Rimini daar is genoeg te doen en u kunt zo vaak als u wilt naar San Marino.

Hopelijk hebben de bovenstaande tips over een vakantie in San Marino in het land ItaliŽ u geholpen voor het boeken van een vakantie of reis naar San Marino in ItaliŽ
 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: