Rome tips

Home >> ItaliŽ

Tips over Rome in ItaliŽ

Bent u van plan om op vakantie te gaan naar Rome in ItaliŽ leest u dan eerst de volgende tips over een vakantie naar Rome in ItaliŽ

1. Algemene informatie
Rome is de hoofdstad van ItaliŽ en heeft ongeveer 3 miljoen inwoners.
Een bezoek aan de stad zal een grote indruk op u maken door de vele culturele bezienswaardigheden, de sfeer, de architectuur, en het lekkere eten.

2. Winkelen in Rome
In Rome kunt u luxueus shoppen in de vele (duurdere) design shops o.a. bulgari, fendi , valantino, dolce en gabbana enz.
Er zijn grote warenhuizen en winkelcentra waar u alles kunt kopen wat u nodig hebt, u kunt er ook terecht voor een lekker hapje eten of een lekker Italiaans kopje koffie.
Ook zijn er verschillende markten te vinden o.a.:
-mercato di campo dei fiori, waar je o.a. terecht kunt voor vlees, vis , groenten en fruit
-mercato delle pulci, een vlooienmarkt waar u elke zondagochtend terecht kunt
-mercato dell` antiquariato , een antiekmarkt voor antieke boeken ,prenten enz.

3. Bezienswaardigheden
Rome kent vele bezienswaardigheden, de belangrijkste bezienswaardigheden in Rome zijn:
Colloseum, antieke Rome, Pantheon , Castel Sant`Angelo, Trevifontein (vergeet niet een wens te doen), basiliek/Spaanse trappen , Piazza Navona , Villa Borghese , Palazzo Corsine , Sixtijnse kapel en natuurlijk niet te vergeten Vaticaanstad.

Houd er rekening mee dat de meeste kerken tussen 12.00 en 14.00 gesloten zijn.

4. Restaurants en uit eten gaan in Rome
Rome kent ontelbaar gezellige restaurantjes waar je de heerlijkste gerechten voorgeschoteld krijgt, denk hierbij niet alleen aan pizza en pasta!
Let op! In sommige restaurants staat de fooi al op het bonnetje, dus kijk goed of de fooi nog niet verrekend is anders betaal je 2x fooi!

5. Overige tips
- U kunt er gewoon met de euro betalen, houd er rekening mee dat de banken op zaterdag gesloten zijn!
- In augustus hebben de Italianen zelf vakantie, en gaan dus het land uit. Houd er dus rekening mee dat in augustus winkels en/of bezienswaardigheden gesloten zijn
- Koop voordat je naar Rome gaat adapters voor je elektronische apparatuur (bijv. je mobiele telefoon), in Rome hebben ze namelijk niet dezelfde stopcontacten als in Nederland
- Rome heeft 2 metrolijnen die door heel Rome gaan, je kunt al een kaartje kopen voor 11 euro waar je 3 dagen onbeperkt mee kunt reizen!
-boek je vakantie via internet, vergelijk wel eerst de prijzen met andere sites. Dan weet je zeker dat je de goedkoopste vakantie hebt geboekt.

Hopelijk hebben de bovenstaande tips over een vakantie in Rome in het land ItaliŽ u geholpen voor het boeken van een vakantie of reis naar Rome in ItaliŽ. 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: