Tips over Rome bezienswaardigheden

Home >> ItaliŽ

Tips over Rome bezienswaardigheden

Er zijn in Rome veel bezienswaardigheden te bezoeken. Als u een weekend naar Rome hebt geboekt dan is het zeker aan te raden vooraf een selectie te maken van Rome bezienswaardigheden. Om u hierbij een eind op weg te helpen zijn onderstaande tips over Rome bezienswaardigheden voor u opgesteld.

1. Pantheon

In Rome zult u veel bezienswaardigheden tegenkomen waarvan de gebouwen niet meer in perfecte staat zijn. Een van de gebouwen die wel goed bewaard is gebleven is het Pantheon. Het heeft zeven jaar geduurd (118-125 na Chr.) voordat de tempel is afgebouwd. Echt een aanrader om te bezoeken.

2. Sixtijnse Kapel

De Sixtijnse Kapel is wereldberoemd en is te vinden in het museum in Vaticaanstad. Leuk om te weten is dat in de Sixtijnse Kapel het conclaaf plaatsvindt. Het conclaaf is een besloten vergadering, waarin de kardinalen van de Rooms-katholieke kerk een nieuwe paus benoemen. Als er een besluit genomen is dan komt u dit te weten doordat er witte rook uit de schoorsteen omhoog komt.

3. Sint-Pieters kerk

De Sint-Pieters kerk is gelegen aan het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad en zeker de moeite van het bezoeken waard. Er is in deze kerk ruimte voor wel 60.000 mensen. De koepel kan beklommen worden door middel van trappen en vervolgens met de lift. Eenmaal aangekomen op het hoogtepunt heeft u werkelijk een schitterend uitzicht over de hele stad. Ook ziet u het plein liggen waar altijd een grote menigte mensen staat als de paus een toespraak houdt.

4. Spaanse trappen in Rome

De naam Spaanse trappen is te herleiden naar de Spaanse ambassade die er in vroegere tijden gevestigd was. Tegenwoordig is het de ontmoetingsplaats waar de mensen uit Rome zich verzamelen om onder het genot van een wijntje de alledaagse zaken te bespreken. De Spaanse trappen zijn zeer breed en als u er in het voorjaar komt is hebben de trappen een prachtig aangezicht doordat deze in die periode voorzien worden van de mooiste bloemen. Als u de trappen oploopt komt u bovenaan een heuvel uit, genaamd Pincio.

5. Colosseum

Het Colosseum kunt u zeker aan uw lijstje Rome bezienswaardigheden toevoegen. Het is het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk. Niet prettig om te lezen, maar in vroegere tijden werden gevangenen onder toeziend oog van tienduizenden toeschouwers voor de wilde dieren in de arena gegooid. Ook vonden er gevechten plaats tussen mensen en dieren en tussen dieren en dieren.

6. Trevifontein

Om tijdens een warme zomerdag verfrissing te vinden kunt u de Trevifontein te bezoeken. De Trevifontein is wereldberoemd en gelegen aan het pleintje Piazza de Trevi. De fontein is gebouwd naar aanleiding van een thema. Het thema van de oceaan.

Met deze tips over Rome bezienswaardigheden kunt u toch een aardige selectie maken van de bezienswaardigheden die u wenst te zien. Ik wens u een prettig verblijf toe.


 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: