Rimini tips

Home >> ItaliŽ

Tips over Rimini in ItaliŽ

Bent u van plan om op vakantie te gaan naar Rimini in ItaliŽ, leest u dan eerst de volgende tips over Rimini in ItaliŽ

1. Algemene nuttige tips over Rimini
Rimini is een van de bekendste en drukbezochtste badplaatsen in ItaliŽ, en heeft een strand van 20 km. Rimini heeft belangrijke middeleeuwse en Romeinse gebouwen in bezit. Om Rimini heen zitten ook vele badplaatsen.

2. Bezienswaardigheden
Er zijn vele bezienswaardigheden in en om Rimini. Vlakbij Rimini ligt het stadje Gradara. Gradara is zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen er staat namelijk nog een volledig bewaarde stadsmuur en kasteel!
Er zijn natuurlijk ook veel bezienswaardigheden in Rimini zelf, in het centrum van de oude stad staat bijvoorbeeld de Piazza Cavour en het Palazzo Comunale

3. Stranden
Rimini heeft een strand van 20 km lang.
Het zijn perfecte zandstranden die geleidelijk aflopen in de zee dus ook geschikt voor kinderen. Langs het strand op de boulevard vind je winkeltjes, discotheken, restaurants, kroegen enz.

4. Uitgaan
Rimini wordt niet voor niets Salou van ItaliŽ genoemd!
In Rimini zijn vele discotheken en kroegen en dus ook zeer geschikt voor jongeren. Je vindt er Baia Imperiale dit is de grootste discotheek van Europa!
In de omgeving van Rimini zit zwemparadijs aquafan, dit is een groot waterpretpark. S`avonds wordt dit een waterdiscotheek, misschien leuk om een keer een kijkje te nemen

5. Winkelen in Rimini
Rimini heeft aan de boulevard leuke winkeltjes zitten, hebben ze daar niet wat je zoekt kun je nog altijd naar San Marino of Florence gaan. Wil je vanuit Rimini echt een dagje gaan shoppenÖ VenetiŽ ligt er 150 km vandaan en Rome ligt er 200 km vandaan. Hier nog meer tips over vakantie in Rimini


6. Uit eten
In Rimini heb je gezellige restaurants waar je terecht kunt voor de heerlijkste gerechten, waar de Italiaanse keuken bekend om staat. Je kunt ook overal terecht voor een klein hapje eten of niet te vergeten een overheerlijke pizza.
Houd er wel rekening mee dat ze in bars verschillende tarieven rekenen, die zijn gebaseerd op waar je gaat zitten of staan. Het goedkoopste waar je je eten op kunt eten is bij de bar, en het duurste is op het terras.

7. Overige tips over Rimini
- Huur eens een auto (dit kan bijvoorbeeld op het vliegveld) en ga eens kijken in de (niet toeristische) binnensteden.
- Er zijn vanuit Rimini ook excursies naar VenetiŽ iets wat u niet mag missen!

- Neem een adapter mee voor al u elektronische apparatuur (bijv. mobiele telefoon) die kunt u overal kopen en vergeet u ze tochÖ u kunt ze op het vliegveld ook kopen. Ze hebben in ItaliŽ namelijk andere stopcontacten dan in Nederland.


Hopelijk hebben de bovenstaande tips over een vakantie naar Rimini in het land ItaliŽ u geholpen voor het boeken van een vakantie of reis naar Rimini in ItaliŽ


 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: