Vakantie palermo

Home >> ItaliŽ

Handige tips over Palermo

Bent u van plan om op vakantie te gaan naar Palermo in ItaliŽ, leest u dan eerst de volgende tips

1. Algemene nuttige informatie over Palermo
Palermo is de regionale hoofdstad van SiciliŽ. SiciliŽ is een eiland bij ItaliŽ, en het grootste eiland in de middellandse zee. Palermo is vroeger heel vaak veroverd door verschillende landen, dit komt waarschijnlijk door de prachtige ligging van de stad. Deze veroveringen hebben Palermo wel prachtige bezienswaardigheden opgeleverd. Palermo betekent volledige haven. Het is een hele historische stad volop interessante bezienswaardigheden.

2. Bezienswaardigheden
Palermo kent vele bezienswaardigheden, ik heb de belangrijkste even voor u op een rijtje gezet:
- de Kathedraal
- het nationaal archeologisch museum, een prachtig museum.
- Koninklijk paleis
- de Chinese villa
- het kapucijnerklooster
Deze bezienswaardigheden zijn alle 5 zeker een bezoekje waard. Vooral het archeologisch museum is een echte aanrader.

3. Uitgaan
U kunt ook prima uitgaan in Palermo. Het Massimo theater is pas gerestaureerd (een van de grootste theaters in SiciliŽ), daar worden nu evenementen gehouden, ook operaliefhebbers kunnen hier terecht. Na een avondje in het Massimotheater kunt u terecht op een van de vele terrassen voor een lekker drankje (of voor een echte Italiaanse espresso!).

4. Winkelen
Als u lekker wilt winkelen op vakantie, is SiciliŽ niet de juiste plek voor u om op vakantie te gaan. In SiciliŽ zijn er nauwelijks winkels, wel kunt u er gewoon de dagelijkse boodschappen kopen. In Palermo is wel een grote markt maar hier kunt u vooral u verse groent en fruit kopen.

5. Restaurants
U kunt echt heerlijk uit eten in Palermo. Er zijn dan ook vele restaurants in Palermo.
In de meeste restaurants ziet het menu er zo uit:
Voorgerecht: pasta
Hoofdgerecht: vis, geit of lam
Nagerecht: desserts met honing en gedroogde vruchten.

6. Overige tips over Palermo
- Neem altijd adapters mee (geldt voor heel ItaliŽ) voor al u elektronische apparatuur. In ItaliŽ hebben ze andere stopcontacten dan in Nederland, de stekkers hebben daar 3 platte polen. Deze adapters kunt u gewoon op het vliegveld kopen.
- Houd er rekening mee dat Italianen veel later lunchen en dineren dan Nederlanders. De restaurants in ItaliŽ gaan pas om 21,00 uur open!
- Neem voldoende geld mee, de banken en postkantoren zijn vaak s`middags gesloten.

Hopelijk hebben de bovenstaande tips over een vakantie in Palermo in ItaliŽ u geholpen voor het boeken van een vakantie of reis naar Palermo in ItaliŽ


 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: