Milaan tips

Home >> ItaliŽ

Tips over Milaan

Bent u van plan om op vakantie te gaan naar Milaan in ItaliŽ leest u dan eerst de volgende tips over een vakantie in Milaan

1. Algemene nuttige tips
Milaan staat bekend als de stad van de mode, alle beroemde Italiaanse modeontwerpers hebben hier wel hun eigen kledingzaak.
Maar in Milaan heb je natuurlijk ook vele bezienswaardigheden, behalve het shoppen kunt u ook musea bezoeken en architectuur bekijken.

2. Nachtleven in Milaan
Er zijn veel uitgaansgelegenheden in Milaan. Je kunt er terecht in discotheken, bars maar ook voor concerten enz. kunt u terecht in Milaan. Een van de populairste discotheken in Milaan is discotheek Hollywood, zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen.
Tip: trek niet je makkelijke spijkerbroek en coltrui aan als je het nachtleven van Milaan induikt, iedereen loopt er in de nieuwste en hipste (merk) kleding rond!

3. Shoppen in Milaan
Milaan is echt de stad als u met een volle portemonnee op vakantie gaat en met een lege portemonnee terug wil komen. Je vind er echt alle merken die je maar kunt verzinnen Prada, Gucci, Dolce en Gabbana, Bulgari, Armani en vele andere merken.
Is je portemonnee bijna leeg en je wil graag nog iets kopen kun je ook nog terecht bij de outletshops, hier koopt u kleding van dezelfde merken alleen is het kleding van de oude collectie maar u betaalt vaak wel 80% minder als dat u anders in de winkel had betaald!


4. Musea
In Milaan heb je vele soorten musea. Beeldhoudende kunst, schilderkunst, geschiedenis, personen enz. voor elke onderwerp heb je meerdere musea.
Ik heb de belangrijkste Musea even voor u op een rijtje gezet:
- Museo Teatrale alla Scala
- Piazza Scala
- Museo Archeologico
- Corsa Magenta

5. Overige tips
- In veel kerken in Milaan moet bij de vrouw het hoofd, de armen en de benen bedekt zijn. En ook bij de mannen moeten de armen en de benen bedekt zijn. Houd hier dus rekening mee als u een kerk wil bekijken!
- Schud altijd de hand bij een ontmoeting, en afscheid!
- Als u ergens een hapje wil gaan eten of drinken kunt u dit het beste staand bij de bar doen, dit is het goedkoopste. Blijf bij de terrassen weg als u niet het 3dubbele wil betalen!
- Neem adapters mee voor al u elektronische apparatuur (bijv.mobiele telefoon) die kunt u overal kopen, bent u ze toch vergeten dan kunt ze altijd nog op het vliegveld kopen. In ItaliŽ hebben ze namelijk andere stopcontacten dan in Nederland.
- Een hele mooie kerk die u gezien moet hebben bij een bezoekje aan Milaan is de kerk Piazza Santa Maria Delle Grazie. In deze kerk hangt het prachtige kunstwerk van Leonardo Da Vinci `het laatste avondmaal`. Dit is een van drukbezochtste kerken van Milaan, besluit u er naartoe te gaan kunt u het beste eerst reserveren (dit kost 1,50 euro)zonder reserveren kan ook maar dan staat u uren in de rij voor u naar binnen mag

Hopelijk hebben de bovenstaande tips over een vakantie in Milaan in het land ItaliŽ u geholpen voor het boeken van een vakantie of reis naar Milaan in ItaliŽ 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: