tips over Marmaris

Home >> Turkije

Tips over Marmaris in Turkije

De vakantie komt er aan en u gaat dit keer voor het eerst naar Marmaris in Turkije. Misschien hebt u nog geen vakantie geboekt en bent u zich aan het beraden waar uw vakantie dit jaar heen zal gaan. Het is natuurlijk leuk om vooraf al te weten wat Marmaris allemaal te bieden heeft. Daarvoor zijn deze tips opgesteld die u een duidelijk beeld geven van wat er allemaal te doen is in Marmaris in Turkije. Laat de voorpret maar vast beginnen.

1. Marmaris
De letterlijke vertaling van Marmaris is schitterend en glanzend. Marmaris is een van de grotere badplaatsen aan de Lycische kust en trekt daarom ook veel toeristen. Veel mensen die al vaker in Turkije zijn geweest menen dat Marmaris toch wel de mooiste baai van Turkije heeft. De baai heeft fjordachtige trekjes met kristalhelder water en kleine eilandjes. Een ideale vakantieomgeving dus.

2. De omgeving van Marmaris
De natuur in de omgeving van Marmaris bestaat uit een gevarieerd landschap. De natuur kenmerkt zich door de aanwezigheid van ongelooflijk veel verschillende soorten bomen en struiken. Ook treft u hier veel kruidensoorten aan, zoals lavendel, laurier en salie. In de gebieden waar de bomen wat dichter op elkaar staan zijn er vele dieren te vinden, waaronder zelfs wolven. Ook kunt u in de lente hier schildpadden vinden en reptielsoorten zoals de kameleon.

3. Excursies
Als u niet alleen maar aan het strand wilt liggen te luieren zijn er genoeg excursies mogelijk die vanuit Marmaris georganiseerd worden. Er zijn veel aanbieders die dezelfde excursie organiseren maar die wel verschillende prijzen hanteren. Let er dus op als u een excursie boekt dat u niet teveel betaalt.

4. Marmaris boottocht
Heerlijk om een briesje te voelen als u eenmaal door het kristalheldere water vaart op weg naar het Cleopatra eiland. Onderweg kunt in elk geval alvast genieten van een heerlijke lunch. Eenmaal bij het Cleopatra eiland aangekomen kunt u van boord gaan om het eiland nader te verkennen.

5. Met de boot naar Rhodos
Leuke dagtocht, waarbij u de oversteek maakt naar het Griekse eiland Rhodos. In het oude gedeelte van de stad van Rhodos kunt u uren dwalen door de historische straatjes. Zo bent u echt even een dag in een totaal andere omgeving.

6. Excursie naar Kaunos/Dalyan
Hier wordt u met de bus heengebracht waar u in de stad Kaunos de koningsgraven kunt aanschouwen die in vroegere tijden uit de rotsen gehakt zijn. U bezoekt het strand, waar de Carreta Carreta schildpad voorkomt en als u er behoefte aan heeft kunt ook nog eens een heerlijk modderbad nemen.

Marmaris, schitterend en glanzend. Ik hoop dat deze tips er toe zullen bijdragen dat u straks een onvergetelijke vakantie zult beleven in Marmaris in Turkije.


 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: