Kamperen
 

Uitgebreide tips met de leukste campings. Wie van plan is te gaan kamperen leest hier de leukste en beste camping tips!

Home >> Kamperen

Kamperen is voor een grote groep mensen de ultieme vorm van vakantie vieren. Jaarlijks kiezen alleen al 2,8 miljoen Nederlanders voor een kampeervakantie in het buitenland. De een kiest voor een camping in Denemarken waar men met eigen auto en caravan heen reist, en de ander kiest voor een al ingerichte luxe tent op een camping in Gelderland. Op deze pagina vind je een aantal interessante links naar artikelen waarin diverse wetenswaardigheden en tips over kamperen op campings in diverse regio’s worden vermeld. Hier verstrekken wij je graag wat algemene informatie en tips over kamperen, zodat je hier je voordeel mee kunt doen.
 

Campings in Europa

Campings in Zweden
Portugal
Algemene informatie over campings in Europa
Hongarije
Denemarken
Duitsland
Kroatie

 

Campings in Nederland

Slagharen
Brabant
Kinder campings
Ommen
Camping vakantie
Bakkum
Campings op Texel

 

1. Waar ga je kamperen
In en buiten Nederland zijn er vele campings en andere gelegenheden waar je kunt kamperen. Het is onder meer afhankelijk van je budget, voorkeur voor een bepaalde manier van kamperen, voorkeur voor een bepaald land of streek en gezinssamenstelling waar je campingvakantie zal plaatsvinden. Houd hiermee rekening bij het kiezen van je bestemming, want kamperen met kinderen vraagt in veel gevallen om een camping waar ook activiteiten voor de kinderen geboden worden. Voor iedereen is er overigens een geschikte kampeervakantie te vinden!
 
2. Voorbereiden van het kamperen
• Veel kampeerders reizen met de auto. De auto zelf moet vooraf goed worden nagekeken, bijvoorbeeld door het laten uitvoeren van een zomerbeurt. Ook de verzekering moet in orde zijn en misschien is de IRK van de ANWB wel handig.
• Wanneer men met een caravan op reis gaat, dan moet ook de caravan technisch worden nagekeken. Let vooral op de staat van de banden. Let ook op het maximale gewicht van de caravan en auto plus caravan, want wanneer dit overschreden wordt kan dit leiden tot een flinke boete of het moeten staken van de reis. Plaats ook alle spullen die u meeneemt zo in de caravan dat deze onderweg niet gaan schuiven.
• Maak minimaal enkele weken voordat u vertrekt een checklist van alle zaken die u moet regelen en alles wat u mee wilt nemen. Dit bespaart tijd en eventuele stress net voor het vertrek.

3. Wat kost kamperen
Zoals voor iedere vakantie geldt ook voor kamperen dat je het zo duur en goedkoop kunt maken als je zelf wilt. Enkele factoren die van invloed zijn op de kosten van het kamperen zijn onder meer:
• Wanneer je naar een verre bestemming gaat, dan zullen de reiskosten behoorlijk hoger zijn dan die bij een Nederlandse bestemming. Denk ook aan de keuze voor tolwegen of tolvrije wegen bij het bepalen van de reiskosten.
• Een camping met vele en vooral luxere faciliteiten zal met aanmerkelijk hogere tarieven werken dan een eenvoudige camping met alleen basisfaciliteiten.
• Kamperen met eigen caravan brengt alleen de kosten van een staanplaats mee, terwijl het huren van een compleet ingerichte caravan op een camping natuurlijk veel duurder is. Uiteraard kost een caravan kopen, onderhouden en stallen ook geld, dus wanneer je wilt investeren in de aankoop van een caravan moet je goed de kosten hiervan op een rijtje zetten, zodat je deze kunt vergelijken met het huren van een caravan. Natuurlijk is het kamperen met een eigen tent verreweg de goedkoopste manier van kamperen.
• Wanneer je gaat kamperen is het bijna logisch dat je zelf alle maaltijden voorbereidt en ook altijd de beschikking hebt over drank en versnaperingen die je relatief goedkoop kunt inkopen. Dit houdt de uitgaven tijdens de vakantie natuurlijk lager.

4. Kamperen en kinderen
• Wanneer de autoreis naar de bestemming lang is, zorg er dan voor dat de kinderen zich onderweg zo weinig mogelijk vervelen. Bedenk spelletjes en neem wat mee waarmee ze zich in de auto kunnen vermaken.
• Een camping met alle mogelijke faciliteiten en bijvoorbeeld een kidsclub, is bijna een garantie voor een topvakantie voor de kids. Neem evengoed hun favoriete spellen en speelgoed mee, zodat ze en iets van thuis bij zich hebben en zich altijd bezig kunnen houden met slechter weer.
• Zeker wanneer u kleine kinderen heeft is het van belang aandacht te besteden aan de plaats op een camping waar u gaat staan. Denk aan bijvoorbeeld het vermijden van eventuele geluidsoverlast van een kantine en gevaarlijke objecten als beekjes en vijvers.
 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: