ItaliŽ
 

De leukste vakantie bestemmingen in ItaliŽ. Uitgebreide tips over steden, bezienswaardigheden en hotels in ItaliŽ. De beste vakantie tips!

Home >> Italie

ItaliŽ is een bij Nederlanders favoriet vakantieland dat veel te bieden heeft. Of je nu van een sportieve vakantie houdt en graag wandelt, een zonaanbidder bent, van natuurschoon houdt of juist graag cultuur snuift en steden bezoekt, ItaliŽ heeft het allemaal. Door op de gewenste link te klikken, kun je hier over diverse vakantiebestemmingen in ItaliŽ handige informatie en leuke tips vinden.

Tips en bezienswaardigheden over:

Rome
Venetie tips en bezienswaardigheden
Napels
Rimini
Florence
San Marino tips
Op vakantie naar Turijn
Tips over Milaan
Genua
Bologna
Verona tips
Ancona-tips
Bezienswaardigheden in Rome


 

Vakantie tips over Bari
Vakantietips in Palermo
Tips Trieste (Italie)
Cagliari
SiciliŽ
SardiniŽ tips
Elba vakantie tips
Hotels Ostia in Rome
Camping in Isamar
Rome en de bezienswaardigheden
Campings op Corsica
Campings Istrie

 

ItaliŽ

ItaliŽ in een notendop
ItaliŽ is een land in Zuid-Europa dat voor een groot deel door diverse zeeŽn omringd is, zoals de Middellandse Zee en de Adriatische Zee. Ook de volgende feitjes over ItaliŽ zijn interessant om te kennen:
ē Naast het vasteland behoren ook een aantal eilanden tot ItaliŽ, waarvan SiciliŽ, SardiniŽ en Elba de grotere zijn.
ē De hoofdstad van ItaliŽ is Rome, een stad met vele oudheidkundige bezienswaardigheden.
ēIn Rome ligt Vaticaanstad, een onafhankelijk staatje dat de basis van de Rooms Katholieke kerk is. Hier zetelt de Paus.
ē Het landschap van ItaliŽ is zeer gevarieerd, je vindt er bergen zoals de Dolomieten, heuvels in Toscane en meren zoals het Gardameer in het Noorden. Daarnaast zijn er ettelijke kilometers strand en ook nog actieve vulkanen zoals de Etna.

Tips over geschikte periodes om in ItaliŽ op vakantie te gaan
ē Doordat ItaliŽ veel bergachtig landschap kent, kun je er in de winter prima terecht voor wintersport.
ē De meeste mensen gaan echter in ItaliŽ op vakantie in de periode tussen eind april en begin oktober. Ook de lente en de nazomer c.q. herfst worden in grote delen van ItaliŽ gekenmerkt door aangename temperaturen en veel zonuren.
ē Voor een echte zon- en strandvakantie kun je het beste tussen medio juni en einde augustus naar ItaliŽ gaan.
ē Wanneer je een stedentrip naar ItaliŽ maakt, vermijd dan de heetste maanden juli en augustus. Mede door de smog die in bijvoorbeeld Rome en Milaan veel optreedt in deze periode, is het er dan niet aangenaam vertoeven.

Informatie over de Italiaanse keuken
Wanneer je denkt dat de Italiaanse keuken uit pasta en pizza bestaat zoals we die hier in Nederland eten, dan moeten we je teleurstellen. Enkele weetjes betreffende de Italiaanse keuken zijn:
ē Italianen zijn inderdaad de grootste pastagebruikers van de wereld met een consumptie van bijna 30 kilo per persoon per jaar. Er zijn overigens meer dan 300 verschillende soorten pasta!
ē De pizza is een van de beroemdste gerechten uit ItaliŽ. De oorsprong ligt in Napels en vroeger was het eten voor arme mensen.
ē Een bekend Italiaans rijstgerecht is de Risotto.
ē In de Italiaanse keuken staat het seizoen centraal en er worden zoveel mogelijk verse ingrediŽnten gebruikt.
ē ItaliŽ en wijn zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sinds enkele jaren is Prosecco, een wijn met bubbels, zeer populair.
ē Daar waar we in Nederland gewend zijn aan een vrij uitgebreid ontbijt, dat bestaat uit bijvoorbeeld brood, beleg, melk en koffie, neemt een Italiaan onderweg naar zijn werk een cappuccino met een Italiaans broodje.
ē Ook de lunch is heel verschillend met die in Nederland. Geen broodje kaas of kroket, maar een uitgebreide, maar wel lichte maaltijd, in een restaurantje!
ē Voor de avondmaaltijd wordt veel meer tijd uitgetrokken dan in Nederland en ook het tijdstip is heel anders. Het is geen uitzondering om rond half 10 te beginnen en ook de kinderen zitten er gewoon bij. Op vakantie zul je je hier aan moeten aanpassen, want om 7 uur ís avonds zijn vele restaurantjes zelfs nog niet geopend.
 Bekijk hier tal van interessante websites over reizen en vakantie

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: