Griekenland
 

Een overzicht van de leukste vakantieplaatsen met tips in Griekenland.
Ontdek de mooiste vakantieplaatsen en lees de uitgebreide vakantietips.

Home >> Griekenland

De meeste mensen denken bij een vakantie in Griekenland aan de vele Griekse eilanden. Toerisme speelt inderdaad hier de hoofdrol, maar ook het vasteland van Griekenland kan garant staan voor een onvergetelijke vakantie. Op deze pagina vind je een aantal links naar artikelen met tips over diverse leuke Griekse vakantiebestemmingen.

Op vakantie naar Athene Griekenland
Dorpje Chersonissos
Chios
Corfu Tips
Karpathos
Vakantie op Kos

 

 


 

Lesbos vakantietips
Rhodos
Samos
Lastminute naar Kos
Kreta tips en bezienswaardigheden

Praktische tips voor een vakantie in Griekenland
Waar je ook op vakantie gaat in Griekenland, de volgende praktische tips kunnen handig zijn:
• Op de meeste plaatsen in Griekenland is het af te raden om kraanwater te drinken. Neem het zekere voor het onzekere en drink altijd mineraalwater.
• Door het gebruik van voor veel Nederlanders vreemde ingredi๋nten en specerijen in het eten en olijfolie voor de bereiding, kan men gemakkelijk last krijgen van de darmen. Neem daarom zelf altijd, in Nederland bij de drogist en apotheek vrij verkrijgbare, anti diarree middelen mee.
• Wanneer je in Griekenland zelf een oud voorwerp of antiquiteit zou vinden, controleer dan of je dit wel mee mag nemen Griekenland uit. Het uitvoeren van veel klassieke voorwerpen is namelijk streng verboden.
• In de horeca is het een gebruik om ongeveer 10 % fooi te geven. Het geven van fooi aan bijvoorbeeld kamermeisjes en taxichauffeurs is geen gebruik, maar wordt uiteraard zeer gewaardeerd.
• Voor wat betreft openingstijden van winkels, banken en andere instellingen is er geen enkele richtlijn te geven, maar veel instellingen zijn wel al vanaf twee uur ’s middags gesloten. Wanneer je ergens dringend naar toe moet, controleer dan vooraf de openingstijden!

Meer over de Griekse geschiedenis, cultuur en oudheid
Velen die in Griekenland op vakantie gaan, willen ook wat van de Griekse cultuur en oudheid zien. Enkele belangrijke gebeurtenissen en personen uit de Griekse historie en cultuur zijn:

• In de Griekse oudheid stonden enkele filosofen centraal die nu nog een belangrijke rol spelen, namelijk Aristoteles, Plato en Socrates.
• Het Paard van Troje: na tien jaar lang Troje belegerd te hebben, namen de Grieken alsnog Troje in met behulp van het Paard van Troje.
• De Grieks-orthodoxe Kerk is d้ kerk in Griekenland. Centraal staat de in het zwart geklede priester.
• De Syrtos is d้ Griekse dans bij uitstek. Het is een rondedans waarbij de mannelijke dansers elkaar aan de schouders vasthouden.
• In Griekenland bestaan er heel wat typische gerechten, zoals kebab en tzatziki, die ook in Turkije populair zijn. Deze gerechten zijn namelijk uit Turkije overgewaaid tijdens de eeuwen durende Turkse bezetting. Boerensalade en Griekse yoghurt zijn overigens ook typische Griekse gerechten, die je zeker eens moet proeven.
 

Last minutes naar Griekenland

Het loont ten allen tijde om opzoek te gaan naar een last minute. Ondanks de soms tegenstrijdige berichten valt er met een last minute nog veel te besparen. Voor een Last Minute Griekenland vergelijkt u de diverse aanbieders.


Griekenland, ideaal vakantieland voor zeilers
Griekenland is een ideaal vakantieland voor zeilers en zeilliefhebbers, want:
• Door de ligging van Griekenland, omringd met zee, zijn er overal mogelijkheden om met een zeilboot de zee te gaan verkennen. De wind is vaak 4 tot 5 Beaufort, wat een zeer gunstige omstandigheid is om te zeilen.
• Vooral vanuit de vele Griekse eilanden kun je gemakkelijk en niet te duur een zeilcruise van een dag tot enkele weken boeken.
• Als optimaal gebied om te zeilen staat vooral de Ionische Zee bekend. Hier liggen vele eilandjes en vooral het eiland Lefkas is een goed startpunt voor een zeiltocht.
• Op veel plaatsen wordt de mogelijkheid tot Flottielje zeilen geboden, zelfs met Nederlandstalige begeleiding. Er vaart normaliter een zogenaamd moederschip mee, waardoor het ook voor de wat minder ervaren zeilers toch zo veilig mogelijk is. Overigens moeten er minimaal twee mensen per boot kunnen zeilen.
• Meer informatie over zeilen en zeilvakanties in Griekenland kun je bijvoorbeeld vinden op Zeilengriekenland.nl
 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: