Genua tips

Home >> ItaliŽ

Tips over Genua

Bent u van plan om op vakantie te gaan naar Genua in ItaliŽ, leest u dan eerst de volgende tips over een vakantie in Genua in ItaliŽ

1. Genua
Genua is de grootste havenstad van ItaliŽ, de haven van Genua staat bekend als een van de mooiste havens van heel Europa.
Vanaf Genua kunt u op de veerboot stappen, en een (door)reis maken naar andere steden in ItaliŽ. Als u in Genua bent moet u ook de zonsondergang zien (in de haven natuurlijk), na de zonsondergang kunt u nog heerlijk genieten van de heerlijke eettentjes en de kroegen langs de haven. Dus bent u een haven- of bootliefhebber dan is Genua echt een stad waar u geweest moet zijn!
Behalve de havens zijn er nog vele bezienswaardigheden in Genua, ga eens een kijkje nemen in het oude centrum daar vind u vele musea en prachtige kathedralen.

2. Uitgaan in Genua
In Genua kun je ook prima uitgaan. Er zijn vele bars en kroegen.
U vindt er ook de grootste jazzclub van ItaliŽ: Louisiana jazz club, met 2x in de week live jazz muziek. Bij de Louisiana jazz club vindt u ook het jazz museum, als u een fan bent van jazz is het zeker de moeite waard om een keertje te gaan kijken.
Hou je meer van discotheken, die zijn er ook genoeg in Genua de grootste discotheek van Genua is discotheek Mako dit is een discotheek met 2 zalen. Discotheek Jasmine is ook een populaire discotheek in Genua.

3. Bezienswaardigheden
Er zijn vele bezienswaardigheden in Genua, zo vind u daar een prachtige kathedraal waar u zeker geweest moet zijn. Verder moet u ook een keer door Palazza Bianco zijn gelopen daar staan maar liefst 16 oude paleizen!! U hoeft zich nooit te vervelen in Genua want er zijn talloze musea en andere bezienswaardigheden. En niet te vergeten: u vind er ook het huis van Columbus!!

4. Overige tips
- Wilt u een dagje musea gaan bezoeken ga dan op zondag, want dan zijn de meeste musea gratis. Lukt het ziet op zondag, voor 8 euro kunt u bij de toeristen bureaus een kaart kopen waar u een dag lang bij alle musea gratis naar binnen kan
-ga ook eens een keer naar Righi dit is het hoogste punt boven de stad Genua, u hebt daar een prachtig uitzicht over de stad, de haven en de Golf van Genua. Echt een aanrader!
- Er is ook een chocoladefabriek in Genua, daar kunt u de lekkerste chocolade proeven
- Ga niet naar ItaliŽ zonder een kopje echte Italiaanse koffie te drinken
- Neem adapters mee voor al u elektronische apparatuur (mobiele telefoon, camera enz) deze kunt u overal kopen, vergeet u ze toch kunt u ze altijd op het vliegveld nog kopen. In ItaliŽ hebben ze namelijk andere stopcontacten als in Nederland.
- Maak gebruik van de veerboten, en neem ook eens een kijkje in de rest van ItaliŽ
- Huur een auto op het vliegveld en ga eens in andere (niet toeristische) plaatsjes kijken, en maak kennis met de Italiaanse mensen en hun cultuur.

Hopelijk hebben de bovenstaande tips over een vakantie in Genua in het land ItaliŽ u geholpen voor het boeken van een vakantie of reis naar Genua in ItaliŽ


 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: