Frankrijk
 

Uitgebreide tips over een vakantie in Frankrijk. Wij geven tips en advies ten aanzien van uw verblijf en de bezienswaardigheden van de streek.

Home >> Frankrijk

Vele Nederlanders brengen jaarlijks een of meerdere vakanties in Frankrijk door. Over diverse mogelijke vakantiebestemmingen in Frankrijk, kun je hier handige beschrijvingen en tips vinden.

Tips over Parijs
Alsace tips Frankrijk
Ardeche tips
Tips over de atlantische kust
Tips over bretagne
Dordogne vakantie tips
Franse Alpen tips
Languedoc tips
Normandie tips
Marseille
Tips over de Vendee
Cannes tips
 

Tips over Nice
Monaco-tips
Val Thorens
Bezienswaardigheden Parijs
Disneyland Parijs aanbieding
Camping Dordogne
Camping Parijs
Camping Bretagne
Campings Ardeche
Campings Normandie

 

Met de auto naar Frankrijk
Mede omdat Frankrijk een kampeerland bij uitstek is, gaan vele Nederlanders met de auto naar Frankrijk. Daarnaast zijn de meeste bestemmingen in Frankrijk in een dag rijden bereikbaar. Tips over waar je aan moet denken wanneer je met de auto naar Frankrijk gaat:
• Zorg ervoor dat je kennis hebt van de Franse Verkeerswegenwet. Deze kun je onder meer vinden op www.weginfrankrijk.nl
• Wanneer je midden in het hoogseizoen naar Frankrijk gaat, vermijd dan altijd het reizen op Zwarte Zaterdag.
• Frankrijk is ook bekend om de vele tolwegen. Voordeel van de tolwegen is dat je sneller op de plaats van bestemming bent, maar het nadeel zijn de tolkosten. Op bijvoorbeeld franceguide.com kun je een route plannen en ook de tolkosten laten berekenen, waardoor je direct voor- en nadelen van bepaalde routes tegen elkaar af kunt wegen.
• Voor sommige verdere bestemmingen is het, bijvoorbeeld als je met kinderen reist of wanneer er maar ιιn chauffeur is, aan te raden om onderweg een overnachting te regelen. Doe dit het liefst vooraf zodat je zeker bent van een plaats om te overnachten.
• Wanneer je een auto met LPG hebt, dan moet je er rekening mee houden dat LPG in Frankrijk buiten de autosnelwegen wat moeilijker verkrijgbaar is en dat je een verloop gasvulnippel nodig hebt.

Jaarlijks terugkerende festiviteiten in Frankrijk
Frankrijk kent een aantal bekende jaarlijks terugkerende festiviteiten, die zeker de moeite van een bezoek waard zijn:
• In mei vindt het beroemde filmfestival van Cannes plaats.
• De 24 uur van Le Mans, een wereldbekende autorace, vindt jaarlijks in juni plaats.
• Quatorze juillet, 14 juli, is een nationale feestdag in Frankrijk, waaraan nagenoeg overal wel aandacht aan wordt besteed in de vorm van feest en vuurwerk.
• In juli vindt de jaarlijkse wielerronde Tour de France plaats.

Kastelen en natuurgebieden in Frankrijk
Frankrijk kent vele kastelen en natuurparken. Enkele aandachtspunten wanneer je een kasteel of natuurpark wilt bezoeken zijn:
• Het Franse woord Chateau is de vertaling van kasteel, maar wordt in Frankrijk niet alleen gebruikt voor de kastelen en burchten die ooit een functie op het gebied van verdediging hadden of als statusgebouw verrezen, maar ook voor wijnhuizen. Let hier dus op wanneer je een ‘echt’ kasteel wilt bezoeken!
• Wanneer je een Chateau wilt bezoeken, check dan eerst of en wanneer dit open is gesteld voor het publiek.
• Frankrijk kent zowel prachtige onbeschermde als wel beschermde natuurgebieden. Binnen de beschermde natuurgebieden vallen zes nationale parken en 40 regionale natuurparken en reservaten. Door een bezoek aan een dergelijk natuurgebied kun je veel dieren en planten zien die je verder bijna nergens meer tegenkomt.
• In elk nationaal park kun je bij het Maison du Parc, een toeristisch bureau of loket, terecht voor meer informatie.

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: