Fietsen in rivierenland

Home >> Fietsen

Tips over fietsen in Rivierenland

De laatste jaren neemt de populariteit en belangstelling toe voor het fietsen door Rivierenland. Het is dan ook niet zo gek dat u op het idee bent gekomen om te gaan fietsen door Rivierenland. Of u er nu een dagje uit van maakt, een weekend er heen gaat of voor een heuse fietsvakantie u zult er geen spijt van krijgen. Om u wat meer inzicht te geven in de mogelijkheden die er zijn in Rivierenland zijn onderstaande tips voor u samengesteld. Door deze tips krijgt u een duidelijk beeld van het fietsen in Rivierenland. De voorpret kan alvast gaan beginnen.

1. Rivierenland
De regio Rivierenland bestaat uit drie delen. De Betuwe, de Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal. Rivierenland biedt een afwisselend landschap met rivieren en dijken. In de hele regio zijn er fietsroutes uitgestippeld waarbij u gaat fietsen langs historische steden en dorpen met elk hun eigen karakter. Kortom, de moeite waard om er enkele dagen vooruit te trekken en te gaan fietsen door het prachtige veelzijdige Rivierenland.

2. Fietsen door Rivierenland
Zowel voor beginners als gevorderden zijn er veel mogelijkheden om prachtige fietsroutes te volgen door Rivierenland. U kunt hierbij gebruik maken van een van de vele voor u uitgestippelde fietsroutes, maar het is misschien ook wel eens aan te raden om zelf de fietskaart erbij te pakken en eigenhandig een route uit te stippelen. Onderweg kunt u natuurlijk regelmatig af stappen om even rustig van de natuur te genieten. Of misschien plant u uw eigen fietsroute wel met het doel een attractie in de omgeving te bekijken. Alles is mogelijk.

3. Overnachten in Rivierenland.
U hebt volop de keuze uit overnachtingsmogelijkheden in Rivierenland. Geeft u liever het heft uit handen en wilt u zich naast het fietsen lekker in de watten laten leggen. Boek dan een overnachting in een fijn hotel. Het is ook mogelijk om complete fietsarrangementen te boeken bij een van de hotels in Rivierenland. Veel fietsers houden er echter van om op de camping te overnachten, al dan niet met eigen caravan. Zo hebt u uw eigen huisje altijd bij u. Er is veel variatie in de aangeboden accommodaties. Zo kunt u de voorkeur geven aan een bungalowpark waar veel voorzieningen aanwezig zijn of naar een plek gaan waar u het gevoel hebt alleen op de wereld te zijn, zo rustig als het daar is. Er is dus voor iedereen wat wils. Ontdek uw favoriete plek via internet en boek snel en eenvoudig uw overnachting.

4. Fietsen naar attracties
Bent u dol op de natuur en op vogels? Misschien is het dan een leuk idee om een fietsroute uit te stippelen naar het watervogelpark (Betuwemeer Tiel) waar u watervogels van over de hele wereld kunt aantreffen. U kunt ook fietsen naar de tuinen van Appeltern, waar u kunt genieten van maar liefst 180 modeltuinen. Een kijkje brengen in het museum in het Flipje- en Streekmuseum is ook een leuke aanrader. U ziet het al u hoeft niet alleen te fietsen, maar kunt dit tevens combineren met een bezoekje aan een van de vele attracties. Als u van te voren al weet welke attracties u wilt bezoeken, kunt u hier bij het boeken van uw accommodatie eventueel rekening mee houden.

Ik hoop dat u zo enig inzicht hebt gekregen in hetgeen Rivierenland u allemaal te bieden heeft. Er is natuurlijk nog veel meer te ontdekken. Als deze tips ervoor zorgen dat u heerlijk kunt gaan fietsen in Rivierenland dan ben ik tevreden. Veel fietsplezier! 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: