Fietsen in Achterhoek

Home >> Fietsen

Tips over fietsen in de Achterhoek

U bent van plan om te gaan fietsen in de Achterhoek. Dan bent u hier op het juiste adres beland om meer informatie te krijgen over de mogelijkheden om te fietsen in de Achterhoek. Of u nu gewoon op de bonnefooi gaat fietsen of langs uitgestippelde fietsroute het is voor iedereen een belevenis. Er worden fijne fietsarrangementen aangeboden door de diverse hotels in de regio, dus als u niet alles zelf wilt uitvinden laat u dan hiermee lekker verwennen. Lees op uw gemak de volgende tips door over het fietsen in de Achterhoek. Het kon wel eens van pas komen!

1. De Achterhoek
De Achterhoek is ideaal om met de fiets te door kruisen en niet alleen door dat het landschap waarschijnlijk het meest afwisselende is van Nederland. U vindt er bossen, heide, bouwlanden en uitgestrekte weiden. Fiets niet te snel want het kan maar zo zijn dat u net dat stukje prachtige natuur mist.

2. Fietsen in Montferland
Monterland is een geweldige streek in Gelderland, waar het uitstekend geschikt is om te fietsen, of u nu een dag of vier dagen wilt fietsen u blijft steeds de leukste plekjes ontdekken in de langgerekte bossen en op de heuvelpunten met een weids uitzicht. Hier komen zowel beginners als gevorderden aan hun trekken. Er zijn diverse routes, zoals de Montferlandroute, de Geldersepoortroute en de Zesmolenroute die geschikt zijn voor iedereen.

3. Fietsen en kamperen
Als u het prettig vindt om van plek naar plek te fietsen en niet over een vaste uitvalsbasis wilt beschikken is het een leuk idee om een fiets- en kampeerarrangement te boeken.  De fietstocht leidt u langs schitterende dorpjes met elk hun eigen unieke karakter, langs kastelen, watermolens en natuurlijk door de prachtige natuur. De fietsroutes gaan zowel over landelijke weggetjes als fietspaden. De lengte van de route is variabel, waardoor het ook voor kinderen geschikt is om mee te gaan. U overnacht op luxe campings met een zwembad, u hoeft dus niet elk gevoel van comfort te ontberen.

4. Arnhem als uitvalsbasis
Boek een hotel in Arnhem of neem een fietsarrangement en ga deze bijzondere omgeving eens op de fiets verkennen. Volop keus. Zo zijn er fietsroutes langs de Veluwezoom die zich kenmerken door stijgingen en dalingen en zo zijn er de meer vlakke fietsroutes die u langs de IJssel of de Rijn voeren door het polderlandschap. De fietsroutes variŽren in lengte, zo kunt u er een hele dag mee zoet zijn of als u het wat rustiger aan wilt doen een tocht fietsen van enkele uren.

5. Op de camping
Neem uw fietsen mee en boek lekker een weekendje op de camping of als u langer de tijd hebt een week. Als u op de camping in de Achterhoek verblijft, staat u meteen al een stuk dichterbij de natuur. In de omgeving van welke camping dan ook zijn altijd leuke fietsroutes uit te stippelen en misschien zijn er al bestaande fietsroutes voor u uitgestippeld, zodat u alleen nog maar hoeft te fietsen.

Tips om u lekker te laten fietsen in Achterhoek. Ik hoop in elk geval dat de tips een bijdrage hebben kunnen leveren aan de keuze voor uw fietsavontuur. 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: