Tips over Corfu

Home >> Griekenland

Tips over Corfu

Corfu
1. Algemene nuttige informatie en tips
Korfu Griekenland is één van de meest favoriete bestemmingen. Korfu is een mooi eiland in Griekenland, dat deel van de Ionische Eilanden uitmaakt en beschikt over vegetatie, verbazende stranden, buitengewone Venetiaanse architectuur, schilderachtige dorpen, levendig nachtleven en een grote kosmopolitische manier van het leven heeft.

2. Musea
Archaeological Museum van Corfu
Het museum is gebouwd tussen 1962 en 1965, teneinde de beeldhouwwerken van de tempel van Artemis te kunnen bergen. In 1994 zijn twee kamers toegevoegd en hierin bevinden zich meer recent gevonden stukken van Corfu. 

3. Bezienswaardigheden van Corfu (kerkyra)
*Het oude ford van Corfu
De mooiste monumenten hiervan zijn:
het gevangenisgebouw,
De hoofdingang,
Het engelse ziekenhuis,
de Kerk van St. George.

*Corfu Kerameikos 
Deze archeologische bezienswaardigheideological bevindt zich in het moderde kwartier van  Figareto in Kanoni, wat vroeger het arbeidersdeel was van de stad.

*De meest belangrijke monumenten van Corfu zijn: elf pottenbakkerijen, gedateerd van het einde van de Arctische periode tot de Romeinse tijd.
Overblijfselen van de Klassieke tot de Hellenistische periode.
*Museum voor Aziatische kunst
*Byzanthijns museum
*Schilderijenmuseum

4. Shoppen in Corfu (kerkyra) 
Corfu heeft zoveel winkels, zoals juweliers, leerzaken, olijf houten objectenwinkels and hangemaakt naaiwerk dat het onmogelijk is om een enkele eruit te halen.
Als je handgemaakt naaiwerk interessant dan kunnen we je Odos Filarmonikis (Odos N. Teotoki) aanraden. De prijzen zijn redelijk gelijk. Voor souvenirs winkeltjes kun je naar Antica, Odos Ayios Spiridon 25, welke speciale dingen heeft. Ook aanraders zijn: Gravures, Odos Ev. Voulgareos 64, Terracotta, Odos Filarmonikis 2.
Er is tevens genoeg keramiek in Corfu, maar echt aan te raden is een Pottery Workshop, 15 kilometers ten noorden van Corfu aan de rechterkant van de weg naar Paleokastritsa.

5. Zeilen
Je kunt hier aanmeren en de andere eilanden in de buurt van Corfu gaan bezoeken met diverse organisaties. Ook voor 1 dag.

6. Stranden
Corfu heeft prachtige stranden. Op de meeste plaatsen kan volop gezwommen worden. Corfu heeft weinig naaktstranden. Toch zijn er voor de liefhebbers van naaktstranden zeer veel rustige baaien te vinden.

 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: