Tips over camping tafel.

Home >> Overige tips

Tips over camping tafel.

Als je gaat kamperen is het handig als je een tafel tot je beschikking hebt. Zeker als je lekker buiten wilt eten kun je er eigenlijk niet zonder. Wil je graag een campingtafel aanschaffen lees dan eerst de volgende tips over camping tafels.

1. Groot of klein.

Je kunt ervoor kiezen om een kleine of een grote tafel mee op reis te nemen. Het reisgezelschap is daarvoor mede bepalend. Ga je met je gezin met kinderen kamperen dan kun je beter een wat grotere tafel meenemen, immers je moet er met meerdere mensen bij kunnen zitten. Groot wil niet gelijk betekenen dat je een extra aanhangwagen nodig bent. Camping tafels zijn ook verkrijgbaar in uitklap- of uitschuifmodellen. Reis je alleen of bijvoorbeeld met zijn tweetjes dan volstaat waarschijnlijk een klein tafeltje. Houd er wel rekening mee dat je in staat moet zijn om je camping tafel mee te nemen.

2. Uitklapbare en uitschuifbare campingtafels.

Reuze handig voor op de camping en zeker voor het vervoer er naar toe zijn dit soort camping tafels. Totaal ingeklapt of ingeschoven neemt de campingtafel een beperkte ruimte in. Totaal uitgeklapt of uitgeschoven daar in tegen biedt hij genoeg plaats om aan te zitten. Zorg er wel voor dat als je je camping tafel “opgezet” hebt dat je alles goed vast zet, straks klapt hij in elkaar als je net je tafel gedekt hebt! Vrijwel alle campingtafels hebben verstelbare poten. Dit is zeker belangrijk want bij het kamperen sta je vaak op een ondergrond die niet erg vlak is. Door de verstelbare poten kun je er toch voor zorgen dat je camping tafel stevig staat.

3. Materiaal van de campingtafel.

Camping tafels zijn in verschillende materialen verkrijgbaar. Zo heb je campingtafels met een kunststof bovenblad en met aluminium poten. Ook zijn er campingtafels die geheel uit kunststof bestaan. Eigenlijk is er op dit gebied best veel keus. Let er echter wel op dat er wel verschil in kwaliteit en duurzaamheid zit bij de verschillende materialen. Ook is het materiaal van de campingtafel mede bepalend voor de stabiliteit van jde campingtafel. Ook is er verschil in onderhoud. Wil je graag lang plezier beleven aan je campingtafel dan kun je er misschien beter wat meer geld aan besteden en een tafel van betere kwaliteit aanschaffen. Let ook bij aanschaf van een campingtafel op het gewicht van de tafel. Over het algemeen zijn de gebruikte materialen niet zwaar maar toch zit er wel degelijk verschil in.

4. Waar koop je een camping tafel?

Je kunt bij grote kampeerwinkels heel goed terecht als je op zoek bent naar een campingtafel. Hier zal je ruim de keus hebben en kunnen de medewerkers je tevens goed voorlichten. Ga even bij meerder zaken kijken om zo de onderlinge prijsverschillen te zien. Ook kun je op het internet kijken. Veel kampeerwinkels zijn ook hier op vertegenwoordigd. Ook is het mogelijk om een tweedehands campingtafel aan te schaffen. Kijk ook hiervoor op het internet. Vraag wel even van te voren naar de afmetingen als deze niet bij de aanbieding worden vermeld. Ga ook zeker even kijken voordat je tot de koop over gaat.

Zoals je kunt lezen zijn er zeker een aantal punten war je op moet letten bij aanschaf van een campingtafel. Ik hoop dan ook dat je iets hebt aan deze tips over campingtafels.


 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: