corsica-tips

Home >> ItaliŽ

Tips over campings Corsica.

Wil je eens kamperen op het Franse eiland Corsica dan volgen hier enkele tips over campings op Corsica.

1. Algemene informatie van het eiland Corsica.

Het eiland Corsica hoort bij Frankrijk is is het grootste Franse eiland. Het eiland is bijzonder bergachtig en kenmerkend is de begroeiing met maquis; een kruidachtig, ruig struikgewas. Op het eiland vind je veel zeldzame plantensoorten. Voor Corsica is toerisme erg belangrijk voor de inkomsten van het eiland, je vindt er dan ook ongeveer 230 campings verspreid over het hele eiland. Varierend van heel eenvoudig tot heel luxueus zit er voor een ieder wel iets bij. Het klimaat van Corsica is een middellands zeeklimaat met milde natte winters en hete droge zomers.

2. Campings op Corsica.

Zoals gezegd vind je dus op Corsica vele campings, van eenvoudig tot erg luxe. Ik zal er enkel van toelichten.

3. Camping Alivetu, een 1 sterrencamping in Corte.

Deze camping ligt in het binnenland van Corsica,aan een rivier, de Restonica. Je kunt hier schitterende wandelingen maken door de mooie natuur van Corsica. Vlakbij de camping vind je winkels en dergelijke.

4. Faciliteiten en voorzieningen op deze camping op Corsica.

Op de camping zijn honden toegestaan. Je kunt er eventueel een chalet huren, er is tv-aansluiting en er zijn diverse kinderspeelplaatsen. Er zijn wasgelegenheden aanwezig en je vind er een barretje.
Kenmerkend voor deze camping op Corsica is toch wel de schitterende ligging midden in de natuur tussen de bergen en dichtbij een rivier. Ook is er een kampwinkel aanwezig en is er de mogelijkheid om maaltijden af te halen.

5. Camping Benista, een 4 sterrencamping in Porticcio.

Deze familiecamping ligt op tien minuten rijden van het strand en aan een rivier. 

6. Faciliteiten en voorzieningen op camping Benista.

Op deze camping op Corsica heb je de mogelijkheid om tenten, caravans, bungalows of appartementen te huren. Er is geen kampwinkel op de camping, hiervoor kun je 2 kilometer verderop terecht. Wel is er een pizzeria op de camping en tevens een restaurant en een snackbar. Er zijn op deze camping allerlei sportieve activiteiten mogelijkheden zoals bijvoorbeeld golven, tennissen en jeu de boulen. Er is een buitenzwembad  aanwezig en ook is er de gelegenheid om te vissen. In het hoogseizoen is er regelmatig een animatieprogramma. Ook de sanitaire voorzieningen op deze camping op Corsica zijn dik voor elkaar, er is zelfs gehandicapten geschikt sanitair aanwezig.

7. Meer keus uit campings Corsica.

Dit zijn slechts twee campings op Corsica van de ruim 230 die er aanwezig zijn. Wil je eens kamperen op Corsica kun je het best een reisbureau of het internet raadplegen voor de verschillende campings. Er zijn er die in het binnenland liggen en er zijn er die aan zee liggen. Keus genoeg in ieder geval. Het is maar net waar je voorkeur naar  uit gaat. Ook de keus tussen luxe en eenvoudig is geheel aan jezelf natuurlijk. Het eiland Corsica heeft op het gebied van natuur veel te bieden en is dan ook zeker de moeite waard om een keer een bezoek aan te brengen. Je zult je er zeker vermaken.

In ieder geval hoop ik dat je iets hebt aan deze tips over campings Corsica


 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: