tips campings Ommen

Home >> Kamperen

Tips over campings Ommen.

Wil je lekker kamperen in eigen land dan kun je kiezen voor een camping in Ommen. Wil je hier iets meer over weten lees dan de volgende tips over campings in Ommen.

1. Algemene informatie over Ommen.
Ommen ligt in de provincie Overijssel, in de streek Salland en aan de Overijsselse Vecht. Ommen is een gemeente en tevens een kleine hanzestad.  Bij vakantiegangers is Ommen erg geliefd. In de zomer vindt er de Ommer Bissing plaats. Dit evenement vindt elk jaar in juli en augustus plaats. Er zijn dan allerlei activiteiten, kermis en (rommel)markten. Erg gezellig. Tevens is Ommen gelegen aan het Pieterpad. Dit is de bekendste lange afstand wandelroute van Nederland. Ook de overweldigende natuurgebieden hier dragen zeker bij aan een heerlijke vakantie. Er zijn in en om Ommen vijftien campings te vinden zodat er zeker een camping naar je smaak tussen zal zitten. Ik zal er enkele bespreken.

2. Camping Anna's Hoeve .
Op deze camping in Ommen kampeer je heerlijk in de natuur en toch ben je in een mum van tijd in het stadje Ommen. Deze camping ligt aan de Overijsselse Vecht en direkt aan het Laarbos. Aan de oever van deze camping in Ommen kun je heerlijk even vissen of lekker bootje varen. Ook kun je lekker zwemmen, er is een zwemtrapje aanwezig. De camping heeft ruime kampeerplaatsen zodat  je er lekker rustig kunt kamperen. De camping is autovrij maar je kunt er gebruik maken van de aanwezige bolderkarren.. De omgeving van deze camping leent zich uitstekend voor mooie fiets- en wandeltochten. Het Overijsselse Vechtdal kent heel afwisselende natuurgebieden. De Lemelerberg met zijn schitterende heidevelden en traditionele schaapskuddes is zeker een bezoekje waard.
Bij de receptie van deze camping in Ommen zijn routekaarten verkrijgbaar en men zal je zeker advies willen geven over diverse bezienswaardigheden.

3. Camping de Koeksebelt .
Ook deze camping in Ommen ligt aan de Vecht wat ideaal is natuurlijk voor visliefhebbers. De camping ligt op loopafstand van het centrum van Ommen. Je kampeert hier op goed onderhouden terrein en op comfortplaatsen wat wil zeggen dat er naast 10 ampere elektra en een wateraftappunt ook kabelaansluiting is. Je auto kun je bij je standplaats parkeren. De camping heeft een gezellige kantine met terras en voor je boodschappen kun je terecht bij de kampwinkel. Aan sanitaire voorzieningen hier geen gebrek, familiedouches, babybadjes en zelf een ligbad zijn aanwezig en allemaal zonder muntjes! Er zijn twee wasserettes waarvan er in eentje twee vierpitskooktoestellen staan. Op deze camping in Ommen kun je ook zeker sportief bezig zijn, er is een sportveld, een tennisbaan en een tafeltennistafel. Bij de receptie kun je fietsen, bolderkarren en kano's huren. In de schoolvakanties is er een recreatieteam op de camping aanwezig. Op camping de Koeksebelt zul je je dus zeker niet vervelen.

4. Camping de Roos .
Dit is een kindvriendelijk kampeerterrein met een werkelijk schitterende ligging. Een zijarm van de Vecht kronkelt vrolijk dwars door de camping heen. De camping ligt op rivierduinlandschap wat bijna niet meer voorkomt in Nederland. Dit maakt deze camping in Ommen uniek in zijn soort. Aan faciliteiten en voorzieningen hier geen gebrek. Overal is aan gedacht en het zal je dan ook nergens aan ontbreken. Wil je eens buiten de camping iets ondernemen dan is dat ook goed mogelijk, er zijn tal van mogelijkheden.

Natuurlijk is dit lang niet alles wat er over dit mooie gebied en de aanwezige campings te vertellen valt.  Toch hoop ik dat je zeker iets hebt aan deze tips over campings in Ommen. De schitterende natuur en de heerlijke rust staan vast en zeker garant voor een heerlijk verblijf!


 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: