Tips over camping Bakkum

Home >> Uit in Nederland

Tips over camping Bakkum.

Wil je eens kamperen in de kustprovincie Noord-Holland dan volgen hier enkele tips over camping Bakkum, een van de campings in Noord-Holland.

1. Ligging van camping Bakkum.
. De camping in Bakkum hoort bij de Kennemer Duincampings. De camping ligt midden in het uitgestrekte Noord-Hollandse Duinreservaat, vlakbij de badplaats Castricum aan zee en Egmond aan zee.

2. Accomodaties  op camping Bakkum.
Allereerst de staanplaatsen. Er zijn ongeveer 500 staanplaatsen, allen ongeveer 100 vierkante meter.
De ene plaats kent meer schaduw dan de andere en allen dichtbij een wateraftappunt. Ook heb je de mogelijkheid om een kampeerbungalow te huren.. De kampeerbungalow bestaat uit houten wanden en een zeildak en is geschikt voor vier personen.  Er is een eenvoudige keuken met koelkast en twee pitsgasstel, een slaapbank in de woonruimte en een stapelbed in de slaapkamer. De bungalow is voorzien van koud water en elektra en er is een kacheltje aanwezig.
Wat ook leuk is is een tenthuisje of een strandhuisje. Sinds 2007 bestaat ook de mogelijkheid om hier in te verblijven op camping Bakkum. De strandhuisjes zijn luxe ingericht en geschikt voor zes personen. Je beschikt er zelfs over een senseo koffieapparaat en een LCD tv. Op de veranda staan twee Canadian Comfy chair strandstoelen. Dekbedden, kussens en lakens zijn in het strandhuisje aanwezig. Al met al alle comfort voor een heerlijk verblijf. De tenthuisjes zijn ruime tenten met houten vloeren en wanden en standaard geschikt voor vier personen. Ook hier heb je zelfs de beschikking over een senseo koffieapparaat en een LCD tv en zijn kussens, delbedden en lakens aanwezig. Bij enkele tenthuisjes is het mogelijk voor zes personen te boeken, al met al een luxe manier van kamperen in een tent.

3. Winkelplein.
Op camping Bakkum is een winkelplein met onder andere een viswinkel, een kippaleis, een croissanterie, een supermarkt, een snackbar en een restaurant.

4. Sport en recreatie.
Op camping Bakkum zul je je zeker niet hoeven te vervelen, er is genoeg te doen voor jong en oud.
De Kampeervereniging Bakuum zorgt daar wel voor en in het hoogseizoen is er een team van Animatie Compagnie aanwezig. Zo is er film, klaverjassen, bingo, sjoelen, disco en noem maar op.
Ook veel sport en spel en voor de kinderen is alles op leeftijd gericht. Zo is er ook voor boven de dertien jaar nog genoeg te doen. Er is een groot sportveld, er zijn twee tennisbanen en een zeer grote speeltuin. Zoals je ziet voor elk wat wils dus.

5. Faciliteiten.
Er is een receptie op camping Bakkum en er is de mogelijkheid om fietsen te huren. Bij de receptie zijn wandelroutes en fietsroutes verkrijgbaar. Op honderd meter van de camping vind je bezoekerscentrum De Hoep.  Hier kun je op boeiende wijze informatie krijgen over de natuur van het Noord Hollandse Duinreservaat.  Er zijn tien sanitaire gebouwen verspreid over de camping met onder andere ook een invaliden douche en toilet.

Op camping Bakkum is dus voor jong en oud genoeg te beleven maar als je eens niets wilt ondernemen kun je er ook zeker heerlijk rustig genieten van de mooie natuur en omgeving van de camping. Ik hoop dat je iets hebt aan deze tips over camping Bakkum


 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: