Cagliari tips

Home >> ItaliŽ

Tips over Cagliari

Bent u van plan om op vakantie te gaan naar Cagliari in ItaliŽ, leest u dan eerst de volgende tips over een vakantie naar Cagliari.

1. Algemene nuttige informatie over Cagliari
Cagliari is de hoofdstad van SardiniŽ, dit is een eiland van ItaliŽ. Het is de belangrijkste havenstad en handelscentrum van SardiniŽ.
Cagliari kent vele bezienswaardigheden, maar je kunt er ook prima vissen, wandelen, paardrijden, jagen, zeilen, surfen, duiken en snorkelen. Het is echt een plek waar u zich nooit zal vervelen.

2. Bezienswaardigheden in Cagliari
Cagliari kent vele bezienswaardigheden, ik heb de belangrijkste even voor u op een rijtje gezet:
- het Romeinse amfitheater
- de stadsmuren en torens uit het Pisa tijdperk
- de Santa Maria kathedraal
- de castellowijk
Dit zijn de 4 belangrijkste bezienswaardigheden in Cagliari, maar er zijn natuurlijk nog veel meer bezienswaardigheden. U vindt er ook talloze Romeinse ruines.

3. Stranden
In Cagliari zit u vlakbij het strand van Poetto, dit is een van de mooiste stranden van SardiniŽ. U kunt er zeilen, snorkelen, duiken en surfen maar u kunt daar natuurlijk ook lekker uitrusten en genieten van het zonnetje.

4. Uitgaan in Cagliari
U kunt ook prima uitgaan in Cagliari. Het beste kunt u dan naar de wijk bij de haven gaan, deze wijk heet Marina en daar vindt u talloze gezellige bars, cafťs, restaurants en andere eetgelegenheden. U kunt daar ook gewoon lekker op een terrasje gaan zitten. Marina is ook het populairste ontmoetingspunt van Cagliara.

5. Winkelen
U kunt prima winkelen in Cagliari. U vindt er de duurdere (merk) winkels, maar ook leuke kleine (betaalbare) boetiekjes waar u terecht kunt voor souvenirs, tassen, schoenen, kleding enz.

6. Overige tips
- Rome en Palermo zijn ook makkelijk bereikbaar vanaf Cagliari, dus ook de moeite waard om daar een keertje gebruik van te maken
- Italianen lunchen en dineren later dan Nederlanders. Italiaanse restaurants gaan vaak pas om 21.00 s`avonds open voor het diner, dus houd hier rekening mee! Ook is het voor Italianen normaal om 2x per dag uitgebreid warm te eten.
- Neem adapters mee voor al u elektronische apparatuur. In ItaliŽ hebben ze andere stopcontacten dan in Nederland, de stekkers hebben daar 3 platte polen. Deze adapters zijn verkrijgbaar op het vliegveld.
- Neem voldoende geld mee, de banken en postkantoren zijn meestal s`middags gesloten. De meeste winkels zijn s`middags tussen 14.00 en 16.00 ook gesloten.

Hopelijk hebben de bovenstaande tips over een vakantie in Cagliari in het land ItaliŽ u geholpen voor het boeken van een reis of vakantie naar Cagliari in ItaliŽ.


 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: