Bologna tips

Home >> ItaliŽ

Tips over Bologna

Bent u van plan om op vakantie te gaan naar Bologna in ItaliŽ leest u dan eerst de volgende tips door over een vakantie in Bologna in ItaliŽ

1. Algemene informatie over Bologna
Bologna is een historische stad. U kunt er monumenten bekijken die nog uit de prehistorie zijn, ook kun je er archeologische overblijfselen bekijken.
Bologna staat bekend om zijn wereldberoemde keuken en staat ook bekend als `de stad van de geleerde`. Bologna is namelijk een van de oudste universiteitsteden van Europa.

2. Bezienswaardigheden
Bologna kent vele bezienswaardigheden, ik heb de belangrijkste even op een rijtje gezet:
Algemeen:- Palazzo del Podesta
                 - Fontana del Nettuno
                 - Torri degli Assinelli e Garisenda
                 - Universiteitswijk
Musea :    - Archeologisch museum
                 - Museo Civico Medievale (middeleeuwen en de renaissance)
                 - Museum Morandi
Kerken:    - Church San Giacoma Maggiore
                 - Church San Domenico
                 - Church San Petronio

3. Restaurants
Bologna heeft 2 bijnamen eentje is La grasse (de dikke), en de tweede bijnaam is la Dotta (de geleerde).
De bijnaam la Grasse heeft Bologna gekregen door hun wereldberoemde keuken. In Bologna kun je de lekkerste (handgemaakte) pasta eten van heel ItaliŽ. Hun pasta bestaat vooral uit room, boter en spek. Ze gebruiken ook in veel van hun gerechten varkensvlees, maar dan iedere keer op een andere manier klaargemaakt (ham, gehakt enz.). Voor deze heerlijke gerechten kunt u terecht in een van de mooie en karakteristieke restaurants in Bologna.

4. Nachtleven
Bologna is een uitstekende vakantie stad voor jongeren, door de universiteiten zijn er veel uitgaansgelegenheden. Houd er wel rekening mee dat de stad tegelijk met de universiteit leeft, dus in de zomer(vakantie) gaan alle studenten terug naar huis en is het aardig uitgestorven in Bologna. In de zomer zijn ook veel winkels en bars gesloten.

5. Overige tips over Bologna
- Bij de meeste musea kun je een museumkaart kopen daarmee kunt u gratis bij alle musea naar binnen. De tarieven zijn 6,20 euro voor 1 dag. En voor 3 dagen betaalt u 8,26 euro.
- Boekt u een vakantie naar Bologna, vraag dan wel even na of de universiteiten dan open zijn.
Zijn de universiteiten gesloten dan is het aardig uitgestorven in Bologna en zijn ook veel winkels en andere gelegenheden gesloten.
- Neem adapters mee voor al u elektronisch apparatuur (gsm, camera enz.) deze kunt u op het vliegveld kopen in ItaliŽ hebben ze namelijk andere stopcontacten als bij ons.

Hopelijk hebben de bovenstaande tips over een vakantie naar Bologna in ItaliŽ u geholpen voor het boeken van een vakantie of reis naar Bologna in ItaliŽ.


 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: