sousse-tips

Home >> Overige tips

Tips over bezienswaardigheden Sousse.

Wil je graag eens een bezoek brengen aan de stad Sousse in Tunesie, lees dan eerst even dit artikel. Je vindt hier tal van leuke tips over bezienswaardigheden in Sousse.

1. Algemene informatie over Sousse.

De stad Sousse ligt net boven Monastir in het Noordoosten van Tunesie. Op zo'n 145 kilometer afstand ligt de stad Tunis. Sousse is een erg populaire badplaats en kent ongeveer 100.000 inwoners. Je vindt in deze plaats veel leuke en interessante bezienswaardigheden. Ik zal er een paar bespreken.

2. De catacomben.

Ten westen van de Medina (de oude stad)  vind je de catacomben van Sousse. Dit ondergrondse labyrint is opgedeeld in meerdere secties. In deze secties zijn duizenden christelijke graven ondergebracht. Wil je hier graag een bezoek aan brengen dan is dit alleen mogelijk onder begeleiding van een gids. Het is zeker de moeite waard.

3. De Grote Moskee.

Dit religieuze bouwwerk stamt uit het midden van de negende eeuw. De moskee ligt op wandelafstand van de Ribat (klooster). Het bouwwerk had vroeger twee functies. Het was niet alleen een gebedshuis maar deed ook dienst als een vesting om de haven te beschermen. Vanuit een van de hoektoren heb je een schitterend uitzicht over de Medina.

4. De Medina.(de oude stad).

In het hart van Sousse vind je de Medina. Deze oude stad in ommuurt met een stadsmuur welke dateert uit de negende eeuw. Je vindt hier allerlei leuke winkeltjes met van alles en nog wat. Leer, sieraden, etenswaren, enzovoorts, enzovoorts.

5. De Kasbah en het museum.

In het zuidwesten van de Medina vind je de Kasbah. Deze burcht werd tegen de stadsmuren opgebouwd. Het bouwwerk is 200 bij 75 meter en dateert ook uit de negende eeuw. De Kasbah is te herkennen aan de grote vuurtoren. In de Kasbah is een museum met een uitgebreide collectie mozaiken, erg schitterend om te zien.

6. Het Ribat.

Vlakbij de Grote Moskee bevindt zich het Ribat, het klooster. Dit klooster stamt uit de achtste eeuw.
Ook het Ribat was versterkt om de haven van Sousse te beschermen. De toren ervan is 25 meter hoog en je hebt de mogelijkheid om hem te beklimmen, eenmaal boven heb je een schitterend uitzicht. Het Ribat is opgenomen op het Werelderfgoedlijst van Unesco.

7. De nieuwe stad.

Naast de Medina beschikt Sousse ook over een nieuw stadsgedeelte. Hier vind je mooie, grote boulevards met veel winkels, restaurants en cafeetjes. Ook zijn er langs de kust in het nieuwe stadsgedeelte veel hotels te vinden. Het lange strand van Sousse loopt maar liefst 10 kilometer door tot aan Port El Kantaoui.

Zoals je kunt zien zijn er erg veel bezienswaardigheden te vinden in de stad Sousse. Je zult waarschijnlijk ogen te kort komen. Ik hoop dan ook dat je iets zult hebben aan deze tips over bezienswaardigheden van Sousse


 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: