Tips over bezienswaardigheden Rome.

Home >> ItaliŽ

Tips over bezienswaardigheden Rome.

Je hebt plannen om een bezoek aan Rome te brengen. In het volgende artikel lees je informatie en tips over bezienswaardigheden in Rome.

1. Algemene informatie over Rome.

Rome is de hoofdstad van Italie en heeft meer dan 2,5 miljoen inwoners. Rome is dan ook samen met Milaan qua bevolkingsaantal de grootste stad. Rome heeft een bruisend uitgaansleven. Kaffees vind je er niet veel maar wel typisch Italiaanse koffiebars. Opvallend is dat je hier aanzienlijk minder voor je drankje betaalt als je hem staand drinkt aan de bar dan wanneer je op het terras zit. Bij een bezoek aan Rome wil je natuurlijk zoveel mogelijk van de stad zien. Er zijn hier dan ook tal van bezienswaardigheden. Ik zal er een aantal van noemen.

1. De Sint-Pietersbasiliek.

Een bezoek aan deze basiliek is een unieke ervaring. Overal is wel iets te zien wat een speciale betekenis heeft voor deze plek. Deze katholieke kerk vind je in Vaticaanstad. Voor de basiliek vind je het Sint-Pietersplein. Een ovaal plein met twee fonteinen. Binnen in de basiliek vind je vele grafmonumenten van vroegere pausen. Een bezoek aan deze adembenemende basiliek en de vele oudheden die je hier kunt terugvinden mag bij je bezoek aan Rome eigenlijk niet ontbreken.

2. Trevi fontein.

Deze wereldberoemde fontein is maar liefst 26 meter hoor en ongeveer 22 meter breed. De fontein ligt aan een pleintje; het Piazza diTrevi en is gebouwd in de stijl van de late Barok. De fontein staat aan de voorkant van het Palazzo Poli en is gebouwd in opdracht van Paus Clemens XII. Vergeet niet om bij je bezoek aan de fontein een wens te doen!

3. Het Colloseum.

Het Colloseum van Rome was het grootste amfitheater in het Romeinse Rijk. Het is gebouwd door Romeinse keizers. Er werden voornamelijk gladiatoren gevechten gehouden maar ook andere schouwspelen waren er te zien. Bijvoorbeeld gevechten tussen kraanvogels. Op 7 juli 2007 is het Colloseum tot een van de nieuwe 7 wereldwonderen benoemd.

4. Het Vaticaan.

Het Vaticaan is in Rome gevestigd. Het Vaticaan is een kleine onafhankelijke staat waar de hoofdzetel van de Rooms-Katholieke kerk is gevestigd en waar de Paus woont.

5. Overige bezienswaardigheden.

Er zijn veel bezienswaardigheden in Rome, eigenlijk te veel om op te noemen. Er zijn veel kerken , diverse musea, veel monumenten en veel stadspoorten. Ook zijn er talloze Romeinse tempels en triomfbogen te vinden. Buiten de bekende Trevi fontein vind je nog een aantal fonteinen. Zoals je wel kunt zien aan interessante bezienswaardigheden geen gebrek. Houd rekening met het feit dat de meeste kerken tussen 12.00 en 14.00 gesloten zijn.

6. Wat verder te doen in Rome.

Rome heeft ontzettend veel te bieden. Niet alleen op cultureel en historisch gebied maar ook op culinair gebied. Als je in Rome verblijft zul je dit zelf kunnen ervaren. Ik hoop dat je iets aan deze tips over bezienswaardigheden in Rome zult hebben.


 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: