Vakantie in Bari

Home >> ItaliŽ

Vakantie-tips over Bari

Bent u van plan om een vakantie of reis te boeken naar Bari in ItaliŽ, leest u dan eerst de volgende tips over een vakantie in Bari in ItaliŽ.

1. Algemene nuttige informatie over Bari
Bari is de hoofdstad van de provincie Bari, en staat bekend om de geschiedenis van Sint-Nicolaas. Het stoffelijke overschot van Sint-Nicolaas is in de 11e eeuw teruggebracht naar Bari vanuit Myra (Turkije). In Bari vindt u o.a. nog de Sint-Nicolaas basiliek.
Bari staat ook bekend als een grote winkelstad, kortom echt een stad waar je je niet hoeft te vervelen.

2. Bezienswaardigheden
Bari kent vele bezienswaardigheden, de belangrijkste is natuurlijk de Sint-Nicolaasbasiliek.
Ga ook eens in de nieuwe stad kijken op het plein Piazza Umberto I. dit is een prachtig plein omringd door palmbomen, op dit plein vindt u o.a. de prachtige rijke bibliotheek en het archeologisch museum.
Verder kunt u nog talloze andere musea en bezienswaardigheden bekijken. Bari kent ook prachtige kerken, een kerk die u gezien moet hebben is de moderne San Ferdinandokerk.

3. Winkelen in Bari
Bari is echt een van de grootste winkelsteden van Noord-Italie.
U kunt er `luxe` shoppen, in de duurdere winkelstraten, daar vindt u o.a. de merken Bulgari, Dolce en Gabbana, Gucci, Valentino en veel andere Italiaanse merken. Naast al deze dure winkels vind u ook kleine boetiekjes waar u wel voordelig kunt shoppen.
Langs de zee op de boulevard vindt u ook talloze leuke winkeltjes en bars waar u zich prima een dagje kunt vermaken.

4. Uitgaan
Bari is echt een fantastische uitgaansstad, met vele discotheken, bars en pubs.
ItaliŽ is natuurlijk wel een modeland dus trek niet je versleten spijkerbroek aan als je gaat stappen in ItaliŽ! Nederlanders zijn graag geziene gasten in de discotheken in Bari.

5. Hotels in Bari
Bijna alle hotels liggen in het nieuwe gedeelte van Bari. Wilt u liever in het oude centrum verblijven: in het oude centrum bevinden zich enkele (heel weinig) goedkope accommodaties.

6. Overige tips
Hebt u besloten om op vakantie te gaan naar Bari, lees dan eerst de volgende tips door:
- In ItaliŽ zijn bijna alle winkels gesloten van 14,00 uur tot 16,00 uur.
- Italianen lunchen en dineren later dan Nederlanders, de meeste restaurants in ItaliŽ zijn tot 21,00 uur open voor toeristen
- Neem voldoende geld mee, alle banken en postkantoren in ItaliŽ zijn s`middags gesloten.
- Neem adapters mee voor al u elektronische apparatuur (gsm, digitale camera enz.). In ItaliŽ hebben ze namelijk andere stopcontacten als in Nederland, de stekkers hebben daar 3 platte polen. Deze adapters kunt u bijv. op het vliegveld kopen.
- Ga eens keer naar de haven in Bari, en stap eens op de veerboot naar een andere stad in ItaliŽ. Op deze veerboten kunt u meestal prima (taxfree!) winkelen.
 

Hopelijk hebben de bovenstaande tips over een vakantie in Bari in het land ItaliŽ u geholpen voor het boeken van een vakantie of reis naar Bari in ItaliŽ.


 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy: