Home >> Spanje

Tips over Barcelona

Barcelona is een echte stedenreis tip! Barcelona stad met de prachtige bezienswaardigheden en de vele gezellige winkelstraatjes maakt dat Barcelona tot een gezellige bruisend geheel. Even lekker naar het strand? Ook dat is mogelijk! Barcelona is een echte stedenreis tip. Boek uw tickets Barcelona in het laagseizoen en vlieg voordelig naar de zon.

Lekker eten tips in Barcelona
Wie van lekker eten houdt kan in Barcelona goed terrecht.  Eten in de olympische haven is hierbij een aanrader. Wil je wel eens wat anders dan de Ramblas ga dan eens lekker naar de straten in het verlengde van de Ramblas. Hier is het net zo leuk en kun je lekker op de terrasjes zitten, taps eten en naar de mensen kijken. Aanrader. Overzicht met tips over hotels in Barcelona


Zakelijke tips
De spanjaarden groeten elkaar zeer uitgebreid. Waarbij kussen en omhelzen vanzelf sprekend zijn. Als buitenlander is het geven van een hand voldoende.
De meeste overheidsinstellingen in Spanje zijn geopend van 09.00 tot 14.00 uur. In het bedrijfsleven is er alleen gedurende de middag een sluiting. Dit verschilt overigens per bedrijf. Banken zijn over het algemeen dagelijks geopend van 0.900 tot 14.00 uur en op zaterdag van 08.30 tot 13.00 uur. In de zomer gaan de meeste banken door de weeks om 13.00 uur dicht. En op zaterdag gesloten.
In de meeste spaanse restaurants zijn speciale rookgebieden. Kijk hier voor andere tips over vakantie in Barcelona
Met uitzondering van een aantal restaurants waar een totaal rookverbod geldt. In het bedrijfsleven wordt wel geadviseerd de regels van de host op te volgen.
 
Bezienswaardigheden
Palau Güell
Een herenhuis dat ontworpen is door Antoni Gaudi. Het werd gebouwd tussen 1886 en 1889 en staat zoals alle andere werken van Gaudi in Barcelona, op de werelderfgoedlijst
Parc Güell
Eusebi Güell, lid van een rijke en adellijke familie uit Barcelona, gaf Gaudi opdracht in 1900, om dit stadspark aan te leggen. Een prachtig park met o.a. geintegreerde trappen en mozaikversieringen.
Museu Picasso
Het Picasso museum in Barcelona is één van de drie Picasso museums. Het is één van de meest bezochte attracties van de stad. Dit museum voor de moderne kunst, telt 35 zalen met werken van Pablo Picasso.
Temple Expiatori de la Sagrada Familia
La Sagrada Familia of wel Heilige Familie. Deze kerk is een wonderlijk bouwsel, vol grillig gevormde torentjes en ornamenten. Er wordt al tientallen jaren aan gewerkt. Eén van de meest bezochte toeristische attracties.

Goede hotels in Barcelona
Le Meridien Barcelona
4 sterren
Ramblas 111 Barcelona
08002 Spain

Best Western Hotel Dante
3 sterren
Mallorca 181, Barcelona, 08036, Spain.
NH Ciutat de Mataro
3 sterren
Camí Ral, 648, 08302 Barcelona,

Comfort Hotel Abbot Barcelona
2 sterren
Av. de Roma, 23 Barcelona Spain


 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: