Home >> Vakantietips

Tips over vakantie op Aruba

Aruba het hele jaar door de vakantie-plek bij uitstek
Het hele jaar door is Aruba erg mooi voor de vakantie. De temperaturen zijn het hele jaar goed, er is geen sprake van een regenseizoen en het eiland ligt volledig buiten de orkaanring. De watertemperatuur ligt constant boven de 28 graden.
Januari, februari en maart zijn de populairste maanden om Aruba te bezoeken. Tijdens Carnaval is het erg leuk om te eilandhoppen met alle optochten en festivals. Als u het koude Hollandse weertje in de winter niet aan kunt is Aruba de ideale plek om even lekker bij te komen.


Drink water
Het Aruba drinkwater op Aruba is het schoonste en zuiverste kraanwater van de wereld.


De bevolking
Er wonen nog al wat verschillende nationaliteiten op Aruba. Zowel Nederlandse, Spaanse en Indiaanse nationaliteiten. Het mooie van de bevolking is dat ze erg vriendelijk zijn, niet alleen voor elkaar maar ook voor de gasten die jaarlijks het eiland bezoeken voor een vakantie. Naast het Nederlands en het Engels spreken de Arubanen Spaans en Papiamento.
Aruba is een land waar het economisch gezien goed meegaat. Er is weinig werklooshied en de inkomens liggen erg hoog ten opzichte van de andere landen in het Caribische gebied.
In de tachtiger jaren werd er voornamelijk aan olie verdient, heel langzaam verschoof dat richting toerisme. Er komen nu meer dan een half miljoen gasten per jaar die er voornamelijk op vakantie zijn. Vooral bij Amerikanen is Aruba een gewild vakantieland.


Feestdagen
Op 18 maart is de nationale feestdag van Aruba. DE dag waarop de zelfstandigheid van Aruba gevierd wordt.


Tips om te gaan bekijken
Oranjestad is de hoofdstad van Aruba en ligt aan de zuidkust vanm het eiland. Oranjestad heeft vele leuke winkelstraatjes met dagelijks leuke lokale markten. Op de markten worden produkten met bootjes aangevoerd vanuit venezuala. Een leuke tip om is een keer te gaan bekijken.
De stad is vroeger ontstaan rondom Fort Zoutman, een fort dat bescherming moest bieden aan indringers vanaf zee. Dit fort is het oudst gebouw op Aruba.
Huur ook is een auto om het prachtige landschap te bekijken.
Hier nog meer tips over vakantie op Aruba
Voor een mooi uitzicht gaat u is naar het California Lighthouse, een vuurtoren aan de noordwest kant van Aruba.


Fooien
Fooien geven op Aruba is vanzelfsprekend. In sommige gevallen zit de fooi al in de rekening verwerkt. Houd dit goed in de gaten. Ga uit van 10% fooi wanneer u in een restaurantje wat eet. De taxibedragen kunt u naar boven afronden en ook de kamermeisjes kunt u blij maken met een kleine tip.


Vluchtijden
De vluchttijd naar Aruba bedraagt ruim 9 uur. De terugvlucht vanaf Aruba naar Nederland is vaak iets korter.


 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: