Ardeche - diverse vakantie tips

Home >> Frankrijk

Tips over Ardeche

Bent u van plan om op vakantie te gaan naar de Ardeche in het land Frankrijk, leest u dan eerst de volgende tips over een vakantie in Ardeche in Frankrijk.

1. Algemene nuttige informatie over Ardeche
Ardeche is een prachtige streek in Frankrijk. U vindt er de prachtigste landschappen, maar ook veel mooie rivieren waar u kunt zwemmen, kanoŽn enz. De naam Ardeche komt dan ook van de rivier de Ardeche.
In Ardeche worden ook veel kunstvakanties gehouden, tijdens deze vakantie kunt u bijv. beeldhouwen, bronsgieten, tekenen en schilderen.
Bij de Ardeche zit ook het vulkaangebied Auvergne, en dit gebied is ook echt de moeite waard om een keertje te gaan kijken. Door de vulkanen vindt er ook nog veel warme bronnen en kuuroorden.

2. Bezienswaardigheden
In Ardeche zijn de meeste bezienswaardigheden te vinden in de natuur, bijvoorbeeld bij de rivieren. Behalve het vulkaangebied, vindt u bij Cevennen nog de prachtige kloof Gorges du Torn. Ook het Pont d`arc (een reusachtige rotsbrug) is zeker een bezoekje waard.
Ook vindt u vele musea in Ardeche, de belangrijkste musea zijn:
-le Musee du Desert
-Musee de l`Ambic
-Musee de la Lavande.
Ga ook eens in Montbrun kijken, dit is een schildersdorpje waar u holwoningen in de rotsen kunt bekijken.

3. Uiteten en restaurants
In Ardeche kunt u heerlijk uit eten gaan.  De Ardeche staat bekend om zijn fantastische eetgewoonten. Heerlijke franse gerechten worden er geserveerd; de wijn uit eigen streek mag dan natuurlijk niet ontbreken. Hieronder een paar goede restaurants:
- Du Chateau
- Le Pelican
- Les Voutes
- Sarrazin

4. Stranden
Ardeche kent vele rivieren, in de meeste van deze rivieren kunt ook ook zwemmen. U kunt deze rivieren een beetje vergelijken met de recreatie meren in Nederland. Langs de rivieren vindt u meestal ook strandjes. Aan de rivier de Ardeche kunt u u prima een dagje vermaken, je kunt er zwemmen en je hebt er genoeg strandjes.

5. Overige tips over Ardeche
- KanoŽn over de Ardeche is echt een must als u er op vakantie gaat, en u hoeft er echt geen kano-ervaring voor te hebben. Vanuit een kano ziet u de prachtige natuur van Ardeche, en u komt langs prachtige gorges. Echt de moeite waard om een keertje te gaan doen!

Hopelijk hebben de bovenstaande tips over een vakantie in Ardeche in het land Frankrijk u geholpen voor het boeken van een reis of vakantie naar Ardeche in Frankrijk. 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: